12M. Juliana (La Vanguardia) i Illa (ex ministre), emboirats

El benvolgut Enric Juliana (benvolgut, oi que sí?), adjunt al director de “La Vanguardia”, i el distant Salvador Illa, ministre de Sanitat quan es produïren la pandèmia i afers de corrupció encara per aclarir (oi que sí?), estan emboirats.

2.- Juliana escriu, en un wp: “Desde la bruma se entrevé una convergència tàctica de PP y Junts. Unas pinceladas sobre los tiempos que vienen. España, el pacto y la fúria. La fúria està desbocada. Después vendrán los pactos, incluso los que hoy parecen del todo imposibles”.

3.- Rèplica a Juliana. No, Enric. Des de la boira i a plena llum del dia no es veu cap convergència tàctica del PP d’Alberto Núñez Feijóo o de qui sigui amb Junts de Carles Puigdemont i Laura Borràs. El que es veu clarament, en canvi, són dos fets. Primer: el PSOE vol que hom pensi que una estrambòtica relació entre PP i Junts és possible. Segon: el PSOE de Salvador Illa vol atreure’s els vots espanyolistes i ultradretans de Ciudadanos en procés inexorable d’extinció.

4.- Tant es així, que Illa diu en els seus missatges electorals: “Ciudadanos y ciudadanas de Cataluña… vengáis de donde vengáis, penséis lo que penséis, habléis la llengua que habléis y sintáis lo que síntais, lo primero seran los servicios públicos”. El delegat del PSOE monclovita a la regió catalana amaga que cal una Catalunya sobirana políticament i econòmicament per tal que tingui uns serveis públics bons i que funcionin.

5.- El propi Juliana escriu que veu les coses des de la “bruma” o boira. Illa presenta la seva candidatura també des de la boira dels escàndols produïts durant la seva gestió ministerial que el perseguiran fins el 12M en que es celebraran les eleccions catalanes i, ins i tot, més enllà de la cita electoral.

6.- ¿Què vol dir el verb “emboirar” aplicat a Juliana i  Illa, segons el Diccionari de la llengua catalana? “Ofuscar l’enteniment o l’esperit”. “Boira: “Extensió més o menys gran d’aire… especialment quan forma una capa extensa tocant terra i reduint la visibilitat horitzontal  menys d’un quilòmetre”.