25. Jun, 2020
  744 Visites      2 Comentaris

El precedent franquista de l’ER equidistant

L’equidistància (?) d’ER entre Laura Borràs (JxCat) i el sistema judicial / policial espanyol que persegueix sobiranistes catalans te el precedent històric de Ramon Franco, aviador i germà del dictador Francisco Franco.1. Ramon Franco va formar part de la llista d’ERC per la circumscripció de Barcelona en les eleccions del 28 de juny del 1931. Compartia candidatura amb Francesc Maciá, Ventura Gassols, Josep Tarradellas... que va morir com a marqués gràcies a Juan Carlos I, l’amant de Corina. Abans d’aquella data electoral, Ramon Franco s’havia reunit (29 desembre 1930),  amb Francesc Macià a... Bèlgica on el futur president de la Generalitat es trobava desterrat.

2. Ramon Franco obtingué 91.731 vots convertint-se en diputat a les Corts constituents. Reclamava una Federació de Repúbliques  Ibèriques. Ramon Franco, però, va enganyar a ERC i als seus votants en el que es una constant històrica. A l’esclatar el cop d’estat feixista, el republicà Ramon Franco es va sumar al bàndol colpista. El seu germà, el dictador, el va ascendir a tinent coronel i cap de la base aèria de Balears. Des de  l’aviació franquista, Ramon Franco va bombardejar Catalunya matant a catalans que poc temps abans l’havien convertit en diputat amb els seus vots.

3. Un altre encert històric d’ER!!! El seu diputat Ramon Franco també aniria avui contra la diputada Laura Borràs. O, el que és el mateix, s’abstindria... o es mantindria en silenci... seria equidistant entre els repressors i els reprimits... aquella equidistància covarda que et fa estar inexorablement amb la repressió.

 

 

 

 

A la xarxa


2 Comentaris


Pau

Oriol, et passes. El problema el té JxCat amb el PSOE amb qui comparteix àrea metropolitana i ajuntaments.
No vulguis tapar irregularitats, les que van ensorrar CDC!
Per favor, pense abans d'escriure segons què.

Oriol

Pau, t'he llegit.
He rellegit el meu comentari.
Laura Borrás no té res a veure amb CDC.
La guardia civil que "investiga" i el TS que "jutja" aquest cas
son els mateixos que reprimeixen el sobiranisme català democràtic i pacífic.
Tota neutralitat en aquests afers es una paròdia de neutralitat.
Conclusió: em ratifico en el meu escrit.
Cordialment,


Escriu un comentari

* El correu electrònic no serà publicat