Règim espanyol predemocràtic busca un marqués de Tarradellas

378

Corona marquesal…

1. La consellera Meritxell Budó afirma: “Amb la independència hauríem actuat abans i no tindríem tants morts ni tan infectats. Tots els països que prengueren mesures en els primers moments son els que millors xifres tenen i s’han defensat millor”. Lluis Foix escriu que aquestes paraules “causen una certa vergonya” i li replica: “¿Podria respondre sobre les coses que passen i no sobre les que haurien pogut passar? Gràcies”.

2.  El també periodista Andreu Barnils entra en aquesta polèmica. Explica: “No sabem que hauria passat en una Catalunya independent. Seriem Portugal o seriem Itàlia? No ho podem saber. Sí que sabem què ha passat en una Catalunya espanyola: 8.000 morts i pujant. Espanyolistes (federalistes, autonomistes, etc.): l’autocrítica no aniria malament. Crec!”.

3. El que fa autèntica vergonya és que el Govern PSOE/Podemos i l’oposició del trifachito (PP, VOX, CS) utilitzen la crisi del coronavirus en un intent de reinstaurar un règim espanyol predemocràtic. Volen reconstruir un estat espanyolitzat, ultra centralitzat, militaritzat, borbònic, coranavíric, autoritari, repressor dels drets i les llibertats de les persones i dels pobles, amb exiliats i presos polítics doblement confinats.

4. Els hi falta una peça a col·locar, una mena del mitificat Josep Tarradellas, en la presidència d’una Generalitat buida de contingut. Ja va passar en el seu retorn a Catalunya. Els partits catalans li van imposar un Estatut que ell no volia en un moment en que ell tampoc volia. Es a dir, podria aplicar-se-li allò del mal governar que el tarradellista Josep M Bricall, pensant en els seus adversaris, posa en boca de Tarradellas.

5. Així fou com l’exiliat i republicà Josep Tarradellas va acabar sent un marqués monàrquic. El rei Juan Carlos li va concedir un títol nobiliari, el marquesat de Tarradellas, el 24 de juliol del 1986, dos anys abans de la seva mort (10 de junt del 1988). Juan Carlos, implicat recentment en el cas Corina, fou imposat pel dictador Francisco Franco com a rei. PSOE, PP, VOX, CS es neguen a investigar el Corinavirus… i Podemos pinta poc en el Govern presidit per Pedro Sánchez, autoproclamat “autoridad única competente”. Per tot això, els partits espanyols i els seus aparells mediàtics enyoren un personatge crepuscular com el marquès de Tarradellas. Fins i tot, el Govern espanyol, de manera unilateral, imposa el seu nom a l’aeroport de El Prat. 

Comparteix aquesta entrada