Coronavirus. Anant al suïcidi col·lectiu  

247

1. El “mando único competente” contra al coronavirus (Pedro Sánchez i el seu Govern PSOE / Podemos) es tan incompetent que confina tard i malament i desconfina d’hora i malament. Fer-li cas es córrer el risc de contagiar-se i anar al suïcidi col·lectiu. Un cop suïcidats ningú podrà reclamar res.

2. Els bons espanyols es suïcidaran amb “unidad” patriotera i el “orgullo de ser españoles” com proclama el ministre de Justicia, Campo, de nom Juan Carlos, amb “lágrimas en los ojos”. Miquel Iceta, José Zaragoza, Eva Granados, Ada Colau i els seus companys “progres” aplaudiran emocionats aquesta final dantesc. Diran, coincidint amb PP/VOX/Cs, que la culpa és de Quim Torra.

3. Alhora, un dels principals problemes a Catalunya es el de la residencies de la gent gran. Des de l’unionisme ja es pregunta: “¿Ningú no es fa responsable políticament del tracte inhumà en tantes residències la supervisió de les quals depèn de la Generalitat? ¿Una dimissió, potser?”. En tot cas, posats a buscar ja des d’ara un responsable polític caldria apuntar primer al que s’ha constituït com “mando único competente”. ¿Pedro Sánchez dimissió? ¿Salvador Illa dimissió?

4. Antoni Trilla, cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, i un del millors entesos en la matèria, no mostra la severitat unionista.  Explica que el cas d’aquestes residències es dona a molts països europeus perquè han estat creades precisament com residencies i no com hospitals.

5. A mes, el Govern espanyol ha aprofitat la pandèmia per endegar un procés de recentralització assumint competències de les autonomies. Aquesta recentralització està sent un fracàs. La OMS demana a Europa que prenguin nota de la “terrible experiència” d’Espanya”. Bloomberg, la gran revista mundial d’economia escriu:  ‘La tragèdia d’Espanya era massa previsible”. Posa sobre la taula dades com la fragilitat històrica del sistema sanitari espanyol (4.400 UCI amb 47 milions d’habitants) comparades amb el sistema sanitari alemany (28.000 UCI amb 84 milions d’habitants). Aixó, sí, Espanya dedica mols del seu pressupost a la fabricació d’armament i a la construcció d’AVE sense passatgers.

 

Comparteix aquesta entrada