Catalunya crucificada

552

Catalunya és crucificada per la repressió institucional, judicial, política, policial, mediàtica espanyola.

1. CRÒNICA DE RESISTÈNCIA I ALLIBERAMENT. La Catalunya crucificada inclou el sobiranisme democràtic i pacífic, opció legítima segons la Doctrina Social de l’Església Catòlica. La Catalunya crucificada afecta a la ciutadania en general sigui quina sigui la seva ideologia. Aquesta és una crònica de la resistència pacífica contra tota opressió. Una crònica a favor de l’alliberament dels exiliats, presos i perseguits polítics, i en contra de les cròniques victorioses dels repressors. Els carcellers ja tenen en la repressió la seva derrota. Reprimir atempta contra la democràcia, la llibertat, la convivència, la solidaritat, la sobirania, la independència, els drets i les llibertats de les persones i dels pobles.

2. QUALITAT HUMANA.  Aquestes consideracions es posen de manifest de manera transparent en la presència dels presos polítics en el Parlament. Demostren la seva qualitat humana, cívica, política i personal. La seva generositat, bondat, sense rancor. No son criminals, ni perillosos, ni violents.

3. “CRUCIFICA’L”. El comportament digne i seré  dels exiliats i presos polítics catalans contrasta amb la mesquinesa i la crispació dels dirigents dels partits del 155. No tenen cap gest d’humanitat i d’escalf. Reaccionen amb menyspreu, insults, amenaces. “Delinqüent!”, vomiten. Una cridòria que recorda l’episodi evangèlic de “Crucifica’l” contra un home bo, just i innocent anomenat Jesús, condemnat per una legalitat vigent però injusta

4. REPRESSORS. Enumerar els repressors no implica revelar cap secret. Els seus noms són públics i notoris fins i tot en els media que els hi donen suport… Les cúpules del PSOE amb Miquel Iceta al davant, de CS amb Lorena Roldán, del PP amb Alejandro Fernández…

5. “NO JUDIQUEU”. Ningú, ni jutges, ni fiscals, ni governs, ni diputats, ni periodistes… ningú s’escaparà del judici de la pròpia consciència i del Déu de Jesús. El papa Francesc ho acaba de recordar en la una missa diària a la capella de la Casa Santa Marta… “Amb la mateixa mesura amb que jutgem serem jutjats”. Son paraules que comenten el missatge de Jesús… “No judiqueu, i no sereu judicats. Perquè tal com judiqueu sereu judicats, i tal com mesureu sereu mesurats”. (Mateu 7, 1-2).

Comparteix aquesta entrada