Jordi Sánchez. Defensa pacífica de la justícia i la llibertat

376

Jordi Sánchez i Picanyol, pacifista i pres polític català, tancat injustament pel règim espanyol a la presó de Lledoners, ha escrit un text amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya de l’Onze de setembre.

 

1. EL REPUBLICÀ I PACIFISTA SÁNCHEZ NO ES EL MONÁRQUIC I REPRESOR SÁNCHEZ. Es públic i notori que hi ha dos Sánchez. Un és el català Jordi, pacifista compromès  en la promoció dels drets i les llibertats de les persones i dels pobles, incloent-hi el dret d’autodeterminació i la república catalana. L’altre és l’espanyol Pedro, defensor del règim monàrquic imposat pel dictador Francisco Franco si cal amb la repressió del 155 i l’actuació policial violenta. Per tot això, Jordi Sánchez és posa  “al servei de la mobilització ciutadana i, en concret, de la manifestació convocada per l’ANC (Assemblea Nacional Catalana) ) i la Crida Nacional per la República. I escriu….

 2. OBJECTIU DEMOCRÀTIC: LA INDEPENDÉNCIA.  “Els motius que hem tingut des del 2012 per sortir al carrer i manifestar-nos multitudinàriament persisteixen. Reivindicar la llibertat, la justícia, la democràcia i l’autodeterminació és causa suficient per desbordar, de nou, les avingudes del nostre país l’Onze de Setembre. Recordar-nos a nosaltres mateixos, als nostres governants i al món que el nostre objectiu és la independència és el millor servei que aquest Onze de Setembre podem fer tots plegats, setmanes abans que es faci pública la sentència, a la causa de la democràcia i la llibertat. No oblidem mai que només ens tenim a nosaltres mateixos, catalans i catalanes, per defensar Catalunya i exigir per al nostre poble els drets que ens són negats”.

 3. L’INDEPENDENTISME NO ÉS DESINFLA.  “Durant els 3 anys que vaig presidir l’ANC sempre vaig escoltar els dies previs a la Diada les veus  que anunciaven el fracàs de la manifestació. I els que van fracassar sempre van ser, any rere any, els qui presagiaven aquest fracàs. També fracassaran aquest any. No ens deixem dominar per aquells que anuncien repetidament que el procés cap a la independència s’ha començat a desinflar. La voluntat expressada a les urnes per més de 2,3 milions d’homes i dones de viure en una país lliure segueix tant o més viva que mai. Com ja hem demostrat tantes vegades, tornarem a omplir places i carrers, a fer-nos visibles davant el món i, quan calgui, també a desobeir decisions polítiques i judicials injustes com ho vam fer l’U d’Octubre. No renunciarem a defensar allò que és just. No renunciarem a viure en llibertat.  La gent de la Crida ens trobarem al tram 18, reclamant una vegada més absolució i unitat”.

 4. DIADA A LA PRESÓ DE LLEDONERS. “Aquesta serà la meva segona Diada a la presó. Des del televisor de la cel·la 62 del mòdul 2 de Lledoners em sentiré un més entre vosaltres. Sé que no fallareu i que, puntuals i units, sereu centenars de milers d’homes i dones que fareu, que farem, novament història pels carrers de Barcelona. Només la constància ens farà lliures. Gràcies per respondre favorablement la crida de l’ANC i Òmnium. Gràcies per la vostra dignitat i el vostre suport. Més que mai cal sumar persones i unir esforços per seguir avançant cap a la República”.

 

  

 

Comparteix aquesta entrada