Boye i sobirania. El Govern espanyol incompleix la legalitat

433

Gonzalo Boye, advocat defensor del president Carles Puigdemont, afirma en una entrevista a Marina Fernández, publicada a www.elnacional.cat, que el Govern espanyol té el deure de parlar de sobirania. Segueixen tres de les qüestions plantejades.

-Un dels mantres del PSOE és que es pot parlar de tot però sempre dins de la llei. És possible assolir la independència dins de la llei?

-Sens dubte. Només que el PSOE ho limita a la llei espanyola, però per sobre de la llei espanyola hi ha les lleis internacionals i els convenis i tractats signats per Espanya. I dins d’aquesta legislació internacional, evidentment que també es pot parlar d’independència, de sobirania i de democràcia

Però de moment ningú a escala internacional ha fet servir aquestes lleis per forçar Espanya…
-A veure, la comunitat internacional és un cotxe motor dièsel, costa que agafi. Però mica en mica se n’adonen. La UE per exemple té un principi fonamental que és el respecte del dret de les minories. Els catalans, igual que els bascos, igual que els gallecs, igual que els canaris, igual que els musulmans, són minories nacionals a Espanya i tenen uns drets que no se’ls estan reconeixent. És qüestió de temps fins que aconseguim que es reconeguin aquests drets. I quan la comunitat internacional, específicament la UE, reconegui aquests drets, a Espanya no li quedarà més remei que decidir si vol estar dins o fora d’aquesta comunitat.

Tornarà a Girona algun dia el president Puigdemont?
-Jo crec que en algun moment podrà tornar, és clar. No és un procés ràpid, però el president Puigdemont és a tot Catalunya encara que no hi sigui present. Allà on vaig la gent em diu “cuida el nostre president”. L’Estat no ha valorat prou que dimonitzar tant una persona de vegades té justament l’efecte contrari. 

  

ç

Comparteix aquesta entrada