Manuel Valls dona lliçons de democràcia malgrat ser criticat de racista

468

Manuel Valls, monàrquic a l’estat espanyol i republicà a França, s’atreveix a donar lliçons de democràcia malgrat la seva política és criticada per racista.

1. Any 2009. Un vídeo persegueix a Valls des de 2009 quan era alcalde d’Èvry. La gravació el mostra al mercat en una campanya electoral demanant als seus col·laboradors que li fessin una foto acompanyat de ciutadans “blancs, whites”.

2. Dia 24 de setembre del 2013. Fins i tot dos diaris espanyols i contraris al sobiranisme català informen de la política racista de Valls. “El Pais” titula i explica: “El ministro del Interior francès arremete contra los gitanos. Valls dice que la única solución son las expulsions, y asocia la minoria étnica con la mendicidad y la delincuencia”. “Esas poblaciones -segons Valls- tienen modos de vida extremadamente diferentes de los nuestros. La única solución consiste en los desmantelamientos de campamentos y las expulsions de los gitanos rumanos y búlgaros, y que vuelvan a Rumania y Bulgaria”. Valls fou criticatper les associacions gitanes de tota Europa.

3. Dia 9 d’octubre del 2013. Leonarda Dibrani, una estudiant gitana  kosovar i de 15 anys, fue detinguda per la policía francesa durant una excursió escolar. El Ministeri de l’Interior  la va expulsar de França i fou deportada a Kosovo. La decició  de Valls va provocar una forta protesta dels estudiants i dels pares d’alumnes. La primera dama francesa, Valérie Trierweiler, dona de François Hollande, va criticar l’expulsió.

4. Dia 18 d’octubre del 2013. “La Vanguardia” reconeix que “França mostra la seva repulsa contra Valls per l’expulsió de la nena ‘rom’. Aixi es constata en la foto d’uns manifestants que demanen la dimissió de Valls per racista”. La crònica deia: “Les ires d’estudiants i pares d’alumnes se centren en el ministre de l’Interior francès d’origen català, Manuel Valls, que en les últimes setmanes ha endurit el seu discurs en relació a la immigració. Molts analistes atribueixen aquest radical canvi de rumb del titular d’Interior gal a l’auge de la ultradreta de Marine Le Pen. En el si de l’Executiu francès s’han avivat les tensions en relació a la integració dels gitanos romanesos i búlgars a França”.

 

 

 

 

 

 

Comparteix aquesta entrada