Espanya reprimeix els presidents de Catalunya (ERC i JxCAT)

276

Espanya (dictatorial, franquista, monàrquica)  reprimeix el sobiranisme democràtic i pacífic, inclosos els presidents de Catalunya, tots d’ERC i JxCAT.

1. DE MACIÁ  A TORRA.Francesc Macià (1859-1933), 122 president de la Generalitat. ERC. Va ser perseguit, detingut, desterrat, i va patir exili.  
Lluís Companys (1862-1840), 123 president. ERC. Fou empresonat, detingut per la Gestapo nazi i afusellat pel franquisme.

Josep Irla (1874.1958), 124 president. ERC. Va morir a l’exili.

Josep Tarradellas (1899-1988), 125 president. Exiliat des del 1939 fins el la seva tornada l’any 1977

Jordi Pujol (1930),  126 president de la Generalitat (1980-2003). Vinculat a JxCAT. Dècades abans, 1960, fou detingut i torturat per la policia franquista per les seves activitats contra la dictadura. Sentenciat a set anys de presó

Artur Mas (1956),  129 president. JxCAT. Condemnat a dos anys d’inhabilitació i 36.500 euros de multa per donar veu al poble en la consulta del 9-N

Carles Puigdemont (1962), 130 president. JxCAT. Exiliat per donar veu al poble en la consulta de l’1 d’octubre.

Quim Torra (1962), 131 president des del 17 de maig del 2018. JxCAT. El Tribunal Superior de Justícia  li obre judici  per una pancarta col·locada al balcó del Palau de la Generalitat. Ell argumenta que, com president, ha de defensar els drets humans, inclòs els d’expressió. Afirma: “Ens volen inhabilitat per raons ideològiques, però el nostre compromís amb la llibertat i la democràcia no desapareixerà”

2. UNITAT CONTRA REPRESSIÓ. Aquesta llista presidencial demostra que no hi ha res a fer en una Catalunya depenent del règim espanyol i sense llibertat. El fet de que els presidents perseguits siguin d’ERC i de JxCAT també apel.la a la necessitat de que ambdues formacions (dirigents, militants, votants, entorn) mantinguin la unitat política, tàctica, estratègica i electoral per aconseguir, de manera democràtica i pacífica, l’objectiu de la independència i de la república catalana. Sobretot en un règim espanyol, històricament i en l’actualitat, tant repressor en els fronts institucional, polític, judicial, policial, mediàtic.

Comparteix aquesta entrada