L’espanyola Meritxell Batet. Retrocés, silencis covards, mentides

257

L’espanyola Meritxell Batet, candidata del PSOEPSC per Barcelona, representa en la campanya electoral un retrocés polític caracteritzat per silencis covards i mentides.

1. Espanyolisme. Batet té per eslògan clau “L’Espanya que vols”. No és la Catalunya que vols. Catalunya queda en situació d’inferioritat, subordinada i depenent de l’estat espanyol.

2. Mentida. Batet menteix quan afirma que la Constitució no permet el referèndum i l’autodeterminació. Amaga que la Constitució (article 10.2) “ha de ser interpretada de conformitat amb la Declaració Universal de Drets Humans i els acords internacionals sobre les mateixes matèries ratificades per Espanya”. Aquesta Declaració i aquests acords reconeixen el dret d’autodeterminació.

3. Retrocés. Batet defensa la monarquia de Felipe VI, hereu del seu pare Juan Carlos I, rei imposat pel dictador Francisco Franco.

4. Retrocés. Batet, d’un PSOE que va ser republicà, està en contra de la república espanyola i, sobretot, de la república catalana.

5. Retrocés. Batet s’oposa radicalment a l’autodeterminació de Catalunya, que és un dret humà reconegut internacionalment. Ja no diu res del federalisme, que va ser teòricament un principi del PSOE.

6. Retrocés. Batet propugna l’autonomisme segons l’interpretació restrictiva efectuada sistemàticament de manera obsessiva pel desprestigiat Tribunal Constitucional.

7. Retrocés. Batet no vol dialogar amb el sobiranisme democràtic i pacífic.

8. Retrocés. Batet està oberta a la repressió del 155 com ho estan PP, Cs i VOX.

9. Silenci covard. Batet no descarta pactar amb Ciudadanos com ja ho va intentar Pedro Sánchez, però manté silenci al respecte.

10. Silenci covard. Batet no s’atreveix a explicar que el Govern de Pedro Sánchez incrementa la venda d’armes a dictadures i la despesa militar en perjudici de les inversions socials.

11. Silenci covard. Batet no s’atreveix a explicar que el Govern de Pedro Sánchez incrementa el pressupost de la Casa Real en perjudici de les inversions socials.

12. Silenci covard. Batet no es compromet a crear una comissió parlamentaria per investigar les clavegueres de l’estat i les actuacions brutes del comissari José Manuel Villarejo contra la democràcia i el sobiranisme català.

13. Silenci covard. Batet no dona suport polític i humà als exiliats i presos polítics catalans. El seu partit no condemna l’afusellament polític ple d’odi realitzat a Coripe contra el president Carles Puigdemont, el principal adversari a abatre pel règim espanyol.

 

Comparteix aquesta entrada