Presos polítics, exiliats, groc, judici de la repressió, censura, tirania…

264

“Les coses pel seu nom” és el títol d’una reflexió a les xarxes social sobre l’ofensiva de l’Estat espanyol contra el sobiranisme i la democràcia. Un diccionari dedicat especialment als partits i les institucions d’Espanya que han promogut i promouen el repressiu i vergonyós 155

 

ABUS POLICIAL. Quan un detingut, sense actitud violenta ni evasiva, rep els insults, les mofes i les humiliacions de la policia que el deté i es emmanillat d’esquenes innecessàriament en el seu trasllat a la presó.

CENSURA. Quan les institucions de l’Estat prohibeixen a una televisió publica dir les coses pel seu nom per motius polítics i/o electorals

CORRUPCIÓ D’ESTAT. Quan un president de Govern cobra sobres en negre.

CORRUPCIÓ JUDICIAL. Quan en un cas de corrupció política es destrueixen impunement proves (discs durs, per exemple) sense cap conseqüència judicial, o el poder judicial no actua d’ofici quan hi ha indicis clars de corrupció d’Estat

EXILI. Quan una persona ha d’emigrar forçadament per no ser empresonat sense judici per motius polítics.

GROC. El llaç groc és un símbol consistent en un llaç de tela groga que al llarg de la història s’ha fet servir per diverses reivindicacions. El 16 d’octubre de 2017, dia en el qual es van empresonar Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural van demanar fer ús de llaços grocs per demanar l’alliberament dels polítics catalans presos.

PRES POLITIC. Quan una persona pacífica i sense cap indici de fuga es empresonada preventivament sense judici per motius polítics.

PRESUMCIÓ D’INNOCÈNCIA. Les persones són innocents fins que en un judici amb garanties es dictamini el contrari,

PREVARICACIO. Quan un ministre conspira  impunement amb la Fiscalia per afinar políticament les seves accions o per destrossar  un sistema sanitari

VIOLENCIA POLICIAL. Quan la policia carrega amb violència desproporcionada contra manifestants desarmats i pacífics.

TIRANIA. Quan en un estat hi ha presos polítics, hi ha gent a l’exili, hi ha violència policial, hi ha corrupció d’estat, hi ha prevaricació, hi ha abús policial, hi ha corrupció judicial, hi ha censura, no hi ha presumpció d’innocència.

 

Junta Electoral????
JUDICI DE LA REPRESSIÓ+EXILI+PRESOS POLÍTICS
Pp+Cs+PsoePsc+Vox=155 repressiu
Cayetana+Ines+Meritxell=155

Cal recordar-ho cada dia

Comparteix aquesta entrada