El cristianisme exigeix alliberar els empresonats injustament

411

El missatge cristià exigeix alliberar els empresonats injustament…. als règims de Corea del Nord, de l’Espanya monàrquica i d’on sigui. El cas és aplicable als presos polítics catalans.

1. L’alliberament és una dimensió substancial del missatge evangèlic de Jesús de Natzaret.  Els cristians intenten viure l’Evangeli amb més intensitat durant la Quaresma que és el període de quaranta dies que comença el Dimecres de Cendra i acaba el Diumenge de Pasqua.

2. Una de les pràctiques tradicionals del període litúrgic quaresmal, que es celebra aquestes setmanes, és el dejuni. Exegetes dels textos evangèlics sostenen que el dejuni que proposa Jesús és una actitud i una actuació a  favor del compartir, el benestar, la vida, la felicitat, la solidaritat, la llibertat. Així és explicat pel teòleg José Mª Castillo, amic i home de confiança del Papa Francesc.

3. Jesús està en sintonia amb els grans profetes bíblics com Isaïes. ¿Quin és el dejuni que plau al Déu dels profetes i de Jesús? “El dejuni que jo aprecio és aquest: Allibera als qui han estat empresonats injustament. Deslliga les corretges del jou. Deixa lliures els oprimits. I trosseja jous de tota mena. No els defugis, que són germans teus” (Isaies 58, 6-7)
4. El missatge d’Isaies i Jesús exigint l’alliberament dels empresonats injustament és subversiu en el règim polític espanyol.

Comparteix aquesta entrada