Escolta Espanya, un regne fundat en les armes fracassa (Papa Francesc)

282

Espanya (PSOE, PP, C’s, Vox i similars…) hauria d’escoltar al Papa  Francesc quan recorda que els regnes basats en el poder de les armes s’esfondren.

 

1. Si Catalunya es com les democràtiques Eslovènia o Escòcia,  Espanya ha de triar si es com les armades i repressives Sèrbia i Iugoslàvia, o és com la dialogant Gran Bretanya. Un llibre és aplicable a l’afer entre Espanya i Catalunya, el reeditat “El Crist de nou crucificat”, de Nikos Kazantzaki. L’autor fa un paral·lelisme entre la passió de Crist i la vida a Likóvrissi, un poble de grecs cristians sota control polític turc, a principis del segle XX.

2. El llibre fou traduït per Joan Sales el 1959. Sales va escriure:  “Aquesta novel·la, que passa tota ella en un poblet perdut al fons de l’Anatòlia, un racó de món oblidat de la resta de l’univers, és potser la més universal del nostre segle”. Ara és pública una nova edició revisada per Pau Sabaté. El traductor Sabaté comenta: “Kazantzakis, referint-se a la Creta de la seva infantesa, no va deixar mai d’explorar la relació, complexa i ambigua, entre dominadors i dominats. La llibertat o, més aviat, la lluita per la llibertat, inseparable de la set de justícia, recorre d’un cap a l’altre tota la seva obra”.  

3. El llibre de Kazantzakis llegit des del nostre poble i del nostre present podria titular-se “El Crist de nou crucificat… a Catalunya”. Així és malgrat que alguns  cardenals i bisbes espanyols cauen en la idolatria d’adorar Espanya com un déu etern i llencen el sobiranisme català a l’infern.

4. Ara, el Govern del PSOE, la caverna política i mediàtica espanyola tornen a inventar-se un relat sobre la violencia a Catalunya. S’envien centenars i centenars de policies… ¿Per què?. Polítics espanyols de tots els colors, eclesiàstics, fiscals, advocats d’estat, tribunals, policies, militars, periodistes  i el rei haurien de fer cas al quan Papa Francesc afirma: “Jesús vol deixar clar que per sobre del poder polític hi ha un altre molt més gran, que no s’aconsegueix per mitjans humans. La historia ensenya que els regnes fundats en el poder de les armes i en la prevaricació són fràgils i tard o d’hora s’esfondren”.

Comparteix aquesta entrada