L’arquebisbe castrense ataca l’Església i la convivència

474

L’Església de Jesús i del Papa Francesc té un problema greu amb bisbes com l’arquebisbe castrense, Juan del Rio, que ataca l’Església i la convivència.

1. L’arquebisbe castrense escriu aquest tuït: “Frente al independentismo fanático y violento, confiamos en Dios y nos unimos al Rey en su defensa de la libertad y del orden democrático”.

2. Quants independentistes coneix Juan del Rio? Amb quants ha parlat? Quants fanàtics i violents ha trobat entre els independentistes catalans si es que n’ha tractat algun? Sap que els que pegaven el dia del referèndum de manera fanàtica i violenta no eren els sobiranistes catalans, i que els sobiranistes eren els apallissats? Es que son fanàtics i violents els bisbes, els abats, les abadesses, els monjos, els sacerdots, els religiosos i els laics catalans que són sobiranistes o que, com a mínim, són respectuosos amb l’independentisme?.

3. Més aviat el sobiranista espanyol fanàtic i violent es l’arquebisbe castrense perquè és ell que escriu un tuït fanàtic i violent. Ell no mostra cap compassió evangèlica pels 900 persones ferides en la jornada de l’1 d’octubre. No condemna que una multitud de persones pacifiques i desarmades fossin agredides i apallissades per agents ben armats de la policia nacional espanyola i de la guardia civil que és un cos militar. Un cristià i un bisbe, si tingués esperit cristià, haurien de tenir paraules de consol vers els apallissats, sobre tot si el seu terrible delicte es votar. Un cristià i un bisbe, si tingues esperit cristià, hauria de condemnar l’acció violenta de les forces de seguretat espanyoles.

4. L’arquebisbe castrense, però, dona suport a Felipe VI, fill del rei imposat pel dictador Franco, que en el seu discurs no va tenir cap record humanitari pels ferits ni va condemnar la violència policial que s’ha vist a tot el món. I això no és humà ni cristià.

5. El tuït fanàtic i violent de l’arquebisbe castrense mai hauria estat escrit per Jesús de Natzaret ni mai serà escrit pel Papa Francesc, ni pels bisbes catalans, ni pels abats de Montserrat i Poblet, ni… El tuït de l’arquebisbe Juan del Rio és un atac a la convivència i a l’Església. La Doctrina Social de l’Església promou i defensa els drets i les llibertats de les persones i dels pobles o nacions. I Catalunya és una nació encara que l’arquebisbe Juan del Rio no ho reconegui i es negui a acceptar la lliure decisió dels catalans.

Comparteix aquesta entrada