Bíblia imprescindible per als no creients

570

La Bíblia és imprescindible per als creients i també per als no creients. Ho argumenta Rafael Argullol, filòsof i catedràtic d’Estètica. És oportú recordar-ho quan l’Església catòlica catalana celebra la Setmana de la Bíblia entre el 21 i el 27 de novembre.

1. Rafael Argullol és l’autor d’un dels tres pròlegs de “Bíblia Catalana. Traducció interconfessional”. Escriu: “Per als creients, com és obvi, la Bíblia és un llibre imprescindible. Però també és un llibre imprescindible per als no creients que volen comprendre el món i descobrir la bellesa, sovint turbulenta, de la vida (…) Hem de tornar a la lectura de la Bíblia per moltes raons (…) Sobretot, per cercar de comprendre alguna cosa del que som enmig de l’oceà de preguntes que és l’existència”.

2. El biblista Armand Puig i Tàrrech és autor d’un altre pròleg. Explica: “Llegir la Bíblia és llegir el propi cor, els propis sentiments, la pròpia vida. No és allunyar-se de la realitat que un viu, sinó acostar-s’hi amb uns altres ulls. La Bíblia fa veure les coses en profunditat, fa sortir de l’amor per un mateix, fa néixer la compassió pels pobres i pels qui pateixen. La Bíblia no deixa indiferent (…) La Bíblia és, per damunt de tot, la història d’una relació de dos éssers personals, Déu i l’home: una relació que coneix pujades i baixades, moments abrandats i moments d’amor ferit, joies i decepcions. La bellesa del text bíblic brolla de la seva insubornable humanitat i alhora de la seva transcendència inefable”.

3. El biblista Agustí Borrell es autor d’un altre dels tres pròlegs. Comenta: “La Bíblia ha esdevingut per a tantes persones al llarg dels segles una orientació, una bona guia per moure’s per la vida. Els grans temes de l’existència humana hi són presents amb aportacions d’un vigor extraordinari sobre l’amor, el sofriment, l’esperança, la violència, la felicitat (…) La Bíblia creu decididament que la vida humana i la història del món tenen un valor immens i un destí de felicitat, perquè vénen d’un designi amorós (…) Els escrits bíblics tenen un valor permanent, sempre nou i sempre actual, perquè afronten els temes més importants i decisius de l’existència humana”.

Comparteix aquesta entrada