Duran a Roma per dinamitar la relació Vaticà/Catalunya…

234

               Josep Antoni Duran Lleida ha deixat que hi haguessin rumors fins al darrer moment sobre la possibilitat de que el seu vell somni de convertir-se en ministre es convertís en realitat. Encara que fos en un Govern tan espanyolista, dretà i contrari als drets de Catalunya com el de Mariano Rajoy. Tot era possible. Al cap i a la fi, la fracassada tercera via duranista i el Govern espanyol comparteixen l’objectiu de que fracassi el procés sobiranista català democràtic i pacífic. Els rumors, però, no han acabat. Duran té una excel·lent sintonia amb Rajoy i pot ser el futur ambaixador d’Espanya al Vaticà. L’objectiu seria i és dinamitar la relació entre el Vaticà i Catalunya. S’obre així un pols subterrani entre l’home del Ritz i Jorge Fernández Diaz per veure qui se’n va una temporada a Roma. L’afinador de fiscals i José Manuel Garcia Margallo deixen de ser ministres d’Interior i d’Exteriors però continuaran ben col·locats com activistes a les ordres del president Rajoy en el seu gran objectiu d’aquesta legislatura que es fer tot el possible per dinamitar el sobiranisme. Duran és expert dinamiter. Ell és el principal responsable de la voladura d’un partit com Unió Democràtica de Catalunya que ha quedat reduït a cendres. Rajoy compta amb el suport del tripartit espanyolista PP/PSOE/C’s, d’un Tribunal Constitucional a la turca, de grups de pressió econòmica i de la premsa espanyolista d’allà i d’aquí. El sobiranisme compta amb la gent, les institucions catalanes i les urnes.

Comparteix aquesta entrada