Raons cristianes per votar independència

532

          Els cristians tenen moltes raons per votar a favor de la sobirania o independència de Catalunya.

          VOT LEGíTIM. “No correspon a l’Església proposar una opció concreta, però defensem la legitimitat moral de totes les opcions polítiques que es basin en el respecte de la dignitat inalienable de les persones i dels pobles”. Ho afirma l’episcopat català. El independentisme és una d’aquestes opcions legítimes.

          VOT DOCUMENTAT. La Doctrina Social de l’Església, els documents pontificis, les declaracions de l’episcopat català al llarg dels anys constitueix una sòlida documentació que avala que una nació té dret a l’autodeterminació i a la sobirania. Aquesta documentació és aplicable a Catalunya perquè Catalunya és una nació.

          VOT DESITJABLE. La campanya electoral a Catalunya ha coincidit amb la visita del Papa Francesc a Cuba. El Papa defensa el desig i el drets dels pobles a la independència. Ho ha fet en la seva visita a Cuba. Ho va fer en els seus viatges recents a Equador, Bolívia i Paraguai. Tots aquests pobles, al igual que la seva Argentina natal, són nacions independitzades d’Espanya. “La pau es fonamenta no només en el respecte dels drets de l’home sinó en els drets dels pobles, particularment el dret a la independència”. Aquesta és una de los moltes afirmacions de Francesc sobre aquesta matèria.

          VOT SOBIRÀ. El sobiranisme deixa clar que no trenca res. No va contra ningú, no va contra Espanya. Catalunya tindrà amb Espanya, Europa i tots els pobles del món una relació millor que ara, més lliure i més solidaria si Catalunya és sobirana, tan sobirana com ho són Espanya i les nacions sobirans del segle XXI.

          VOT IGUALITARI. La igualtat que tan pregona l’unionisme o sobiranisme espanyol només és pot aconseguir plenamente amb la sobirania de Catalunya. L’Espanya sobirana i la Catalunya sobirana tindran llavors una relació d’igualtat, de tu a tu, sense subordinació entre una Espanya nacional i una Catalunya regional.

          VOT AVALAT. El Vaticà ha resistit les pressions del Govern espanyol i d’ultres nacional catòlics eclesiàstics, com el cardenal Antonio Cañizares, que volien que la Santa Seu fes algun gest contra el sobiranisme català. Aquestes gestions han fracassat. El Vaticà avala la postura dels bisbes catalans: “Defensem la legitimitat moral de totes les opcions polítiques que es basin en el respecte de la dignitat inalienable de les persones i dels pobles”. L’independentisme és una d’aquestes opcions. El vot sobiranista està ben avalat. Santament avalat.

          VOT RESPONSABLE. El vot sobiranista és responsable, cordial i raonable alhora. Planta cara a l’ofensiva irracional de mentides i de por perpetrada des de la Moncloa, amb la complicitat dels partits unionistes.

          (Article publicat a www.tribunacatalana.cat)

Comparteix aquesta entrada