L’Església i Càritas denuncien al catòlic Fernández Díaz

509

          L’Església denuncia la “escassa voluntat política per aclarir successos com el El Tarajal en què van morir 15 immigrants subsaharians en l’assalt massiu a la tanca fronterera de Ceuta (6 febrer 2014)”. Així consta en un comunicat de la Comissió Episcopal de Migracions, Càritas, Confederació de Religiosos i Justícia i Pau.

          Aquestes organitzacions catòliques d’Espanya i el Marroc que acullen i defensen als emigrants, la seva dignitat i els seus drets dirigeixen la seva denúncia contra la gestió d’uns fets que te com màxim responsable polític al ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, que es proclama catòlic.

          Les organitzacions catòliques mostren “greu preocupació i dolor” per la mort i el patiment de milers d’homes i dones que fugen de les guerres, la fam i la pobresa dels seus països d’origen. Manifesten: “No volem acostumar-nos a desallotjaments violents de centenars de subsaharians a les muntanyes pròximes a Melilla, ni a trasllats forçosos de persones que després son abandonades a la seva sort. No volem acostumar-nos a pràctiques il·legals a les fronteres, que lesionen drets i que són qüestionades per instàncies de la Unió Europea “.

          Aquestes organitzacions lamenten “la posada en pràctica d’estranyes figures jurídiques que intenten defensar expulsions injustificables en el projecte de llei de Seguretat Ciutadana que pretén legalitzar les expulsions sumàries”. Afirmen: “Estem fermament convençuts que tot aquest sofriment és evitable. Per això, exigim als responsables de la presa de decisions executives, legislatives i judicials la deguda coherència i el respecte als drets humans i a la més elemental dignitat que mereix tota persona”.

          (Article publicat a www.tribuna.cat)

Comparteix aquesta entrada