El catòlic Fernández Díaz, a les antípodes del Papa, ha de dimitir

384

1. Jorge Fernández Díaz, ministre del Interior que pregona el seu catolicisme, manté una actuació política a les antípodes del Papa Francesc. Ha de dimitir.

2. El ministre avala l’actuació dels 16 guàrdies civil imputats per la seva presumpta implicació en els fets succeïts fa un any a El Tarajal (Ceuta) , on van morir 15 immigrants que intentaven arribar nedant a territori espanyol. El periodista Antoni Batista, bon coneixedor d’aquestes qüestions i que publica “Matar a Franco” (Debate), escriu aquest tuit: “Un ministre d’Interior amb 16 guàrdies civils imputats per 15 morts no pot garantir ni els drets civils ni la seguretat ciutadana. Dimissió”.

3. El full de serveis de Fernández Díaz es democràticament lamentable. No diu la veritat quan afirma que el sobiranisme català posa fronteres mentre ell, en canvi, n’aixeca a Ceuta i Melilla amb sistemes que fan perillar la integritat de la pobre gent que fuig de la misèria (veure la foto). Pobres que es troben al límit de la supervivència. Propicia una llei de seguretat ciutadana dient als qui la critiquen, i referint-se als immigrants, unes paraules que fan mal al cor: “Si me dan la dirección donde podemos trasladar a esa pobre gente y garantizan su manutención y que les dan trabajo, les aseguro que los enviamos”. Impulsa un pacte suposament antigihadista que de fet va contra el sobiranisme català pacífic i democràtic. Divulga informació falsa per dinamitar el procés sobiranista, segons es acusat amb arguments sòlids des de l’oposició i el sobiranisme. Intenta influir en el nomenament de bisbes a Catalunya amb pressions típiques del nacionalcatolicisme.

4. El full de serveis ministerial de Fernández Díaz no és cap model de política catòlica. La política cristiana no consisteix, com fa el ministre, en concedir la medalla d’or al mèrit policial a Nuesta Señora Maria Santísima del Amor. No consta que Nuestra Señora hagi acceptat aquesta medalla. El que consta es que el Papa Francesc qualifica de vergonya situacions com les de Melilla i Lampedusa.

5. El que consta es que, segons l’Evangeli, Jesús es cadascun dels 15 immigrants morts que intentaven arribar nedant a territori espanyol. Un catòlic, ni que sigui ministre, no pot avalar aquestes 15 morts. No en nom de la seva Espanya. Ni en nom de Déu.

Fotografia de Pedro Jiménez Beatríz Rodríguez

Comparteix aquesta entrada