Un article èticament indecent de Zarzalejos

616

El primer dels tres articles censurats a “La Vanguardia” (15/12/2013) replica insults del cronista J.A. Zarzalejos

1. José Antonio Zarzalejos escriu un article èticament indecent. El titula “Una altra convulsió epilèptica”.

2. L’article de l’espanyolista José Antonio (nom de ressonàncies falangistes) pretén enfonsar el procés sobiranista català, pacífic i democràtic, i desqualificar als seus dirigents polítics. El periodista Albert Sàez comenta al twitter: “No vull ni pensar què passaria si un periodista català escrivís que un president del Govern espanyol té atacs d’epilèpsia”.

3. Cal aclarir conceptes, segons el Diccionari de la Llengua Catalana de l’Institut d’Estudis Catalans. Convulsió: “Contracció violenta, involuntària i patològica dels músculs esquelètics, que determina moviments irregulars”. Epilèpsia: “Malaltia d’expressió clínica variada caracteritzada per accessos transitoris que s’esdevenen en forma de crisis, amb tendència a la repetició, en què el malalt pot perdre la consciència”. Decent: “(Segona accepció) Que obra dignament”. Indecent: “No decent, mancat de decència”.

4. L’escrit indecent de Zarzalejos és un exemple del que no ha de ser un debat civilitzat, democràtic, respectuós, dialogant i pacífic. Aquest article és ofensiu als qui alguna vegada hem tingut algun episodi epilèptic, som demòcrates i, com catalans, considerem que el Si+Si es la millor votació per una relació lliure, solidària i fraternal entre una Espanya sobirana i una Catalunya sobirana.

5. Un home tan moderat, seré i dialogant com Joan Rigol acaba d’afirmar que “la meva opció és el doble sí”. ¿Ha sofert Rigol una convulsió epilèptica segons Zarzalejos? Rigol és un dels milers de catòlics catalans que el 9 de novembre del 2014 votarà Si+Si, digui el que digui el portaveu de la Conferència Episcopal Espanyola, José Maria Gil Tamayo. Aquest sacerdot fa declaracions pròpies d’un representant de la política espanyola però aquest portaveu episcopal no és, certament, portaveu de l’Església.

Comparteix aquesta entrada