31. Jul, 2021
  687 Visites      1 Comentaris

La Vanguardia del Grande de España fortament subvencionada

La Vanguardia de Javier Godó, conde de Godó i Grande de España, es fortament subvencionada. Aquest fet planteja interrogants i exigeix aclariments perquè és tracta de diner públic 

1.- El Grupo Godó torna a obtenir gairebé el 20% de la publicitat de la Generalitat (6.346.767 euros per contractes de publicitat institucional). ¿Per què? ¿Tan malament va aquest Grupo que precisa una injecció tan forta de diner? ¿O es que el Grupo va be i, malgrat tot, rep aquestes subvencions? ¿Com es distribueixen aquests ingressos públics? ¿S’utilitzen per pagar bons sous a càrrecs de confiança de les redaccions i les administracions del Grupo que siguin fidels o servils a l’ideari de Javier Godó? ¿Quina subvenció rep també el Grupo Godó per part de l’administració de l’estat? ¿i de l’Ajuntament de Barcelona? Ep, les  adjudicacions van ser realitzades en l'etapa d'ERC al capdavant de la Secretària de Difusió i Atenció Ciutadana. El Grupo Godó que exigeix en les seves editorials que les administracions públiques tinguin un comportament ètic també ha de tenir el comportament ètic que demana als altres. Això implica informació detallada de les subvencions rebudes i del destí que s’hi dona.

2.- El Grupo Godó, amb el seu vaixell insigne La Vanguardia, és una peça de l’establishment i forma part de la premsa del règim. Per què? Perquè la clau de volta del règim espanyol és la monarquia, i la vinculació entre els Godó i la Corona és pública i notòria.

3.- Javier Godó es el actual conde de Godó, títol concedit (15/11/1916) pel rei Alfonso XIII a Ramón Godó y Lallana, fill de Carlos Godó y Pié, que amb el seu germà Bartolomé va fundar La Vanguardia (1881). Javier Godó Muntañola va heretar el títol de conde al morir (desembre 1987) el seu pare, Carlos Godó Valls, que l’havia rebut al morir el seu pare, Ramón Godó y Lallana (1931). Javier Godó també ha rebut  la distinció de Grande de España (11/07/2008) atorgat pel rei Juan Carlos I. La Grandeza de España és la màxima dignitat de la noblesa espanyola immediatament després de la d'Infant d'Espanya, que és la que correspon als fills del monarca.

4.- Interrogant. ¿Pensa Javier Godó, per sentit ètic i democràtic, renunciar a ser Grande de España pel fet de ser un títol que li va concedir Juan Carlos I, imposat com a rei pel dictador Francisco Franco i que avui es un Borbó fugit per obscurs afers financers i de faldilles?.  


 

 

A la xarxa


1 Comentaris


oriol_groc

Eduard Voltas, editor, també es fortament subvencionat amb diner públic via ERC / Sergi Sol, comisari polític. Voltas va dir en les últimes eleccions que el seu vot era a favor d'ERC.


Escriu un comentari

* El correu electrònic no serà publicat