20. Sep, 2018
  506 Visites      0 Comentaris

El monàrquic i ben pagat Carol menteix contra els Jordis

La República, en la seva edició digital (www.larepublica.cat), acusa a Màrius Carol, encara director del diari espanyol La Vanguardia, de mentir per donar suport als jutges per les futures condemnes als pacifistes Jordi Sánchez i Jordi Cuixart.

1. Màrius Carol és un conegut activista monàrquic ben pagat. El seu sou, per motius democràtics i de transparència, hauria de ser públic perquè La Vanguardia és un diari privat que rep fortes subvencions públiques. El mateix pot dir-se d’altres diaris monàrquics como l’ABC, La Razón, El Mundo, El País, El Periódico... Els responsables d’aquests mitjans es resisteixen a admetre que el seu monopoli informatiu i d’opinió s’ha acabat gràcies a que les xarxes socials i diaris i revistes com “La República” entren en l’àmbit mediàtic.

2. Aquest és el text de “La República”: “El director de La Vanguardia i home de confiança del Grupo Godó, Màrius Carol, ha mentit a l’editorial titulada “Un año después”. El periodista aprofita l’efemèride del 20-S per a assegurar que va ser un punt inflexió en les relacions entre els Mossos i la Policia nacional espanyola: “va significar una pèrdua de la confiança”. Però més greu és el següent, quan escriu que els Mossos “no van garantir la sortida” dels funcionaris judicials així com els agents de la Guardia Civil del departament: “els va resultar impossible sortir”. Aquesta manifestació és una acusació directa als Jordis, coordinadors de la manifestació espontània davant la seu d’Economia de la Generalitat, que van gestionar aquelles hores parlant amb els Mossos i la Guardia Civil. De fet, el documental sobre aquelles hores de Mediapro de Jaume Roures, “20-S”, demostra tot el contrari. Les defenses dels Jordis també contradiuen l’acusació de Carol. De fet, es va muntar un cordó entre voluntaris i Mossos perquè poguessin sortir, així com se'ls va oferir sortir per una porta del terrat del darrere de l’edifici. Amb aquesta acusació, sembla que Carol vol fer de jutge o, si més no, donar raons a aquells que volen castigar dos homes innocents, de pau i de fermes conviccions”.

 

A la xarxa


0 ComentarisEscriu un comentari

* El correu electrònic no serà publicat