6. Mar, 2018
  461 Visites      0 Comentaris

Rèplica a l'ex conseller Vila, entre l’heroïcitat i la traïció

L’ex conseller Santi Vila ¿heroi? ¿traïdor? ¿heroi i traïdor? Publica el llibre “D’herois i traïdors” sobre el procés sobiranista. Versió personal d’aquest procés polièdric. No és l’última paraula, ni la penúltima, ni l’avant penúltima. El procés és manté obert.

Santi Vila efectua afirmacions que poden ser replicades des de la mateixa realitat.

-Santi Vila. “Amb twitter no hi hauria ni polítics a la presó, ni a l'exili ni 155"

-Rèplica. “Sense la caverna mediàtica d’allà i d’aquí i les clavegueres de l’estat no hi hauria exiliats ni presos polítics catalans, ni el repressor 155 imposat pel règim espanyol”.

-Santi Vila. “Crec que ens hauria anat millor si no haguéssim pres cap decisió unilateral".

-Rèplica. “Tinc la convicció que tot aniria millor si el règim espanyol no volgués imposar-se de manera unilateral per la força i la repressió als sobiranisme que guanya pacíficament a les urnes”.

-Santi Vila. “La independència per fer una República amb segell de la CUP jo no la vull. Prefereixo viure en l’ordenament constitucional actual".

-Rèplica. “Vols un ordenament constitucional espanyol amb segell d’una monarquia imposada pel dictador Franco; de tolerància de grups i actuacions feixistes; de Tabèrnia; de Societat Civil Catalana; de clavegueres de l’estat; de fiscals afinats; d’exiliats i presos polítics sense procés, judici ni condemna...”.  O en paraules de Xavier Soler i Travé: “Entre els que diuen ‘Catalunya serà d’esquerres o no serà’ i els que diuen ‘Catalunya serà de dretes o no serà’, jo em quedo amb que ‘Catalunya serà el que vulguin els catalans o no serà’. ¿Queda clar?”

-Santi Vila. “Si Junqueras hagués fet costat a Puigdemont per les eleccions, ara tindríem autogovern i no hi hauria presos ni exiliats”.

-Rèplica. “Llàstima que de presos ja n'hi havia aleshores. Jo em consideraria mesquí si justifiqués la repressió de l'Estat contra el sobiranisme més de quatre mesos desprès. A més, no es fiable un president espanyol com M punto Rajoy que s’expressa, per exemple, al parlar del finançament autonòmic d’aquesta manera: ‘Jo puc assegurar-los a vostès que faré tot el que pugui i una mica més del que pugui, si és que això és possible, i faré tot el possible i fins i tot l'impossible, si també l'impossible és possible'".

-Santi Vila. “Sempre vaig estar compromès, en públic i en privat, amb la idea de Catalunya com a nació, amb el seu dret irrenunciable a decidir, però també amb la necessitat de respectar l’ordenament constitucional”.

-Rèplica. “S’oblida de que el règim espanyol es presenta com garant de l’ordenament constitucional però viola sistemàticament la legalitat i la Constitució. Algunes violacions per part del règim espanyol: tolerar entitats i accions feixistes; afinar fiscals; mantenir les clavegueres de l’estat; reprimir policialment a ciutadans pacífics i indefensos; tenir en presó preventiva als polítics catalans sense ser processats, jutjats i sentenciats i mantenir-los lluny de Catalunya; aplicació inconstitucional del repressiu 155; Tribunal Constitucional dirigit per l’executiu; manca de divisió de poders...”.

-Santi Vila. “La victòria electoral en vots i en escons d’Ines Arrimadas va hissar de nou la bandera de la Catalunya que es vol diversa, que no es uniforme. Per la seva banda, la victòria moral de Carles Puigdemont des de Brussel·les, amb el seu meritori segon lloc, suficient per revalidar la majoria independentista amb el suport d’ERC i de la CUP, va salvar la dignitat de l’espai sobiranista, irritat i mobilitzat de nou davant de tanta humiliació́ gratuïta”.

-Rèplica. “El sobiranisme republicà català ratifica la seva victòria en vots i escons a l’unionisme monàrquic espanyol en les eleccions del 21 de desembre. El sobiranisme obté 2.079.340 vots i 70 escons: (JxCat 948.233 vots i 34 escons); ERC 935.861 vots i 32 escons); CUP (195.246 vots i 4 escons) malgrat la repressió política, policial, judicial, econòmica i mediàtica de l'article 155. L’unionisme del 155 obté 1.902.061 vots i 57 escons: (Cs 1.109.732 vots i 36 escons); (PSOE 606.659 vots i 17 escons); (PP 185.670 vots i 4 escons). Podemos, amb la seva ambigüitat vella i genètica, no és pot incloure enlloc.

GOLA PROFUNDA. La lectura del llibre de Santi Vila suggereix una pregunta: ¿Ha estat i és el conseller una gola profunda que facilita informacions confidencials a diaris espanyols com "La Vanguardia" i "El Periódico"?
 

 

 

A la xarxa


0 ComentarisEscriu un comentari

* El correu electrònic no serà publicat