10. Sep, 2018
  1618 Visites      0 Comentaris

Missa en la Diada, cardenal exiliat, president Torra

Missa en la Diada Nacional de Catalunya, en sufragi i acció de gràcies pels defensors de les llibertats catalanes i per tots els patriotes que han lliurat la seva vida al servei de Catalunya.

1. La missa es celebra cada 11 de setembre, a les 10 del matí, a la basilica de Santa Maria del Mar de Barcelona. Es organitzada per la Lliga de la Mare de Déu de Montserrat, mantenint una tradició centenària. Aquesta eucaristia s’inscriu en un plantejament fidel al missatge de l’Evangeli i a la Doctrina Social de l’Església catòlica. La celebració litúrgica està a favor dels drets i de les llibertats de les persones i dels pobles. Enguany hi ha una menció espacial pels presos i exiliats polítics catalans, encara sense judici, perseguits com perillosos criminals violents mentre a Europa son considerats demòcrates pacífics i estan en llibertat.

2. Enguany la missa en aquesta Diada te un record especial pel cardenal Francesc Vidal i Barraquer en l’aniversari del seu naixement (150 anys),de la seva mort  (75 anys) i del trasllat de les seves despulles de l’exili a Catalunya (40 anys). Per aquest motiu la missa serà presidida per mn. Miquel Barbarà que fou l’organitzador  del trasllat del es despulles mortals del cardenal.

3. L’exili del cardenal Vidal i Barraquer és tractat en el meravellós llibre “El quadern suís” de Quim Torra, escrit abans que fos president de Catalunya. El president Torra recorda que” el cardenal Vidal i Barraquer i el bisbe de Vitòria es van negar a firmar la carta que tots els altres 43 bisbes espanyols i catalans, signaven adherint-se a la Cruzada de Liberación Nacional del caudillo”. Torra relata episodis tristos i dolorosos viscuts pel cardenal exiliat des del juliol del 1936. Un altre català demòcrata exiliat a causa de la repressió endegada pel règim espanyol. “Nomes –escriu Torra- amb l’arribada de la democràcia, el 15 de maig de 1978, amb milers de persones als carrers de Cambrils i Tarragona, el cardenal de la pau va poder tornar a casa”

4. Avui, però, el règim monàrquic constitucional espanyol te presos i exiliats polítics catalans. Sense judici. Sense condemna. Té un sistema judicial i una policia repressiva desprestigiats a l'Europa democràtica. El gran delicte del líders polítics i cívics sobiranistes catalans es posar urnes per tal que la ciutadania s'expressi lliurement sobre el seu futur.

A la xarxa


0 ComentarisEscriu un comentari

* El correu electrònic no serà publicat