4. Nov, 2018
  517 Visites      0 Comentaris

El difunt jutge anti sobiranista Ramírez Sunyer serà jutjat

El Jutge Juan Antonio Ramírez Sunyer, titular del JUTJAT número 13 de Barcelona i radical anti sobiranista català democràtic i Pacífic, ha mort. Ara, segons la fe cristiana, ell también serà jutjat.

1. El jutge Ramírez Sunyer és elogiat pels sectors ultres espanyols. Des de partits (PP, Ciutadans, Vox i amb lligams franquistes) fins media (ABC, El Mundo, La Razón i similars). L'actuació d'aquest magistrat espanyolista pot ser analitzada des de les perspectives judicial, política, institucional, cívica, humana. També cristiana. Des del cristianisme cal deixar constància d'algunes consideracions. 
2. Hi ha jutges injustos, i persones honorables condemnades injustament. Molts demòcrates tenen la convicció que el sistema judicial espanyol està desprestigiat, entre altres raons, pel tracte injust i inhumà que dóna als exiliats i presos polítics catalans que estan a l'exili i a la presó sense haver estat jutjats. Hi ha sistemes judicials injustos des de sempre, sobretot des del complot entre els poders polític i judicial jueu i romà que va condemnar, fins i tot a mort, a un home bo i just com Jesús de Natzaret. "Els grans sacerdots i tot el Sanedrí buscaven una falsa declaració contra Jesús per fer-ho morir, però no en van trobar cap, tot i que és van presentar molts falsos testimonis" (Mateu 26, 59-60). La història és repeteix ara a Catalunya sota el règim monàrquic espanyol. Molts ciutadans, juristes i magistrats consideren que les acusacions contra els dirigents cívics i polítics sobiranistes configuren un relat inventat que no s’adequa a la realitat.

3. El jutge Ramírez Heredia, com tota persona, és sotmesa a Judici del Déu de Jesús, segons la fe cristiana. L'episodi evangèlic del Judici final (Mateu 25, 31-46) descriu, amb el llenguatge escatològic de l'època, una profunda realitat de la condició humana. "No judiqueu, i no sereu judicats. Perque tal com judiqueu sereu jutjats, i tal com mesureu sereu mesurats "(Mateu 7, 2). El Jutge Ramírez Heredia serà jutjat tal com ell ha jutxat als sobiranistes catalans. El jutge serà tractat tal com ell ha tractat als sobiranistes exiliats i empresonats. El Déu de Jesús pregunta al jutge Ramírez Heredia si ha visitat o no a els dirigents sobiranistes a l'exili ia la presó, i que ha fet pel seu retorn i el seu alliberament. 

4. El jutge Ramírez Heredia i tot l'aparell judicial espanyol són interpel·lats per les Benaurances proclamades per Jesús. Unes Benaurances aplicables als exiliats i presos polítics catalans. "... Feliços a els qui plorin, perque seran consolats ... Feliços els qui tenen a fam i set de ser justos, perque seran saciats ... Feliços  els compassius, perque seran compadits ... Feliços a els perseguits pel fet de ser justos, perque d'ells és el Regne del cel ... Feliços vosaltres quan, per causa meva, us insultessin, us perseguiran i escamparan arreu contra vosaltres tota mena de calumnies. Alegreu-vos-en i celebreu-ho, perque la vostra recompensa és gran al cel. També així van perseguir els profetes que us han precedit (Mateu 5, 3-11)".

A la xarxa


0 ComentarisEscriu un comentari

* El correu electrònic no serà publicat