24. Mar, 2020
  322 Visites      1 Comentaris

Coronavirus. No és una guerra

Les actuacions contra el coronavirus no és una guerra, digui el que digui el general Miguel Angel Villarroya, Cap de l’Estat Major de la Defensa (JEMAD)1. LLENGUATGE BELICISTA. El general Villarroya empra un llenguatge bel·licista en les seves  compareixences diaries. “No hay fines de semana en la guerra. Todos los dias son lunes” (...) “Estamos en una contienda bélica  sin armas”. (...) “Su majestad el rey es el primer soldado de España” (...) "En esta guerra irregular y rara que nos ha tocado vivir y luchar todos los 47 millones de españoles, somos 47 millones de soldados".

2. GRÀCIES A TOTS. Dons, no. El bel·licisme no liquida el coronavirus. La pandèmia serà guanyada gracies, sobretot, a l’actuació del personal sanitari, dels investigadors, dels bons polítics, dels diversos serveis de seguretat; gràcies a les aportacions dels experts socials i econòmics, al comportament cívic de la gent que no surt per la televisió.

3. CIUTADANIA. Cadascú fa la seva feina. També els militars. Tots som respectables. Però jo no soc un soldat. Jo soc un ciutadà, en el bon sentit de la paraula, de Catalunya. D’una Catalunya que pateix i és solidaria cordialment amb tots els pobles, especialment amb Espanya.A la xarxa


1 Comentaris


oriolgroc

Pep Guardiola dona un milio d’euros
per lluitar contra el coronavirus.

Guardiola ha entregat els diners a la Fundació Àngel Soler Daniel,
entitat gestionada pel Col·legi de Metges de Barcelona. ç
El milió d’euros que dona l’entrenador català del Manchester City
çservirà per comprar material i equipament sanitari


Escriu un comentari

* El correu electrònic no serà publicat