8. Jul, 2018
  360 Visites      0 Comentaris

¡¡¡ Felipe VI felicita l’independentisme!!!

El rei Felipe VI felicita l’independentisme. Ho fa amb Veneçuela pel 207 aniversari de la seva Declaració d’Independència.

1. La felicitació del rei espanyol és dirigeix a Nicolás Maduro, president de la República Boliviarana de Venezuela, a través de les respectives ambaixades en el que es denomina una “nota verbal”. El missatge de Felipe VI és aquest: “Señor presidente, con ocasión de la celebración de la Fiesta Nacional de la República Boliviarana de Venezuela, deseo haceros llegar mi más cordial felicitación con la del Gobierno y la del pueblo español. Reciba, Señor Presidente, mis mejores deseos de paz y de prosperidad para el pueblo hermano venezolano”.

2. Destaca el fet que Felipe VI qualifica de “pueblo hermano” a la Veneçuela que es va independitzar d’Espanya el 5 de juliol de 1811 quan es signa l’acta d’independència. El 5 de juliol es converteix en el dia nacional d’aquest país. La independència de Veneçuela és un procés que hi ha entre 1810 i 1830 fins que es trenquen els lligams entre la Capitania General de Venezuela i l’imperi espanyol. La monarquia és substituïda per la república com forma de govern a Veneçuela. Tot això és liderat, entre altres, per l’alliberador Simón Bolívar, considerat un heroi d’Amèrica Llatina.  Fou un líder revolucionari que va lluitar per la independència de Veneçuela, Colòmbia, Perú, Equador, Bolívia.

3. L’independentista Simon Bolívar ¿seria perseguit avui pel règim espanyol com ho són els dirigents sobiranistes catalans?. ¿I què dir del cordial interlocutor de Felipe VI, el president Maduro, que, per altres raons, es menyspreat per la caverna política i mediàtica espanyola com ho son els exiliats i presos polítics catalans?

4. El fet es que tots els pobles que s’han independitzat d’Espanya volen continuar essent independents, la qual cosa és compatible en establir una relació d’igual a igual amb Espanya. Aquests pobles, tinguin el règim que tinguin (democràcia, revolucionari, de dretes, d’esquerres) volen mantenir la seva independència sigui quin sigui el règim imperant a Espanya (dictadura, monarquia, república, governs de dretes o d’esquerres). Aquest és el plantejament dels pobles mencionats abans als que poden afegir-se Mèxic, Xile, Paraguai, Argentina, Guatemala, El Salvador, Hondures, Nicaragua, Costa Rica, Panamà, Uruguai, República Dominicana, Cuba...

A la xarxa


0 ComentarisEscriu un comentari

* El correu electrònic no serà publicat