24. Nov, 2014
  7288 Visites      3 Comentaris

Més enllà de l’"humanisme cristià" de Duran hi ha vida

1. Més enllà de l’"humanisme cristià" de Duran Lleida hi ha vida, humanisme, cristianisme i sobiranisme.

2. Josep Antoni Duran Lleida presenta la plataforma Construïm. Es basa, segons diu, en l’humanisme cristià que té tres àmbits: persona, societat per damunt de l’estat, i família. Primera precisió. L’humanisme cristià no és una exclusiva d’Unió Democràtica ni de cap partit que es defineixi com democristià. Hi ha cristians compromesos en els diversos partits i que intenten ser fidels a l’Evangeli i a la Doctrina Social de l’Església. Segona precisió. ¿Què entén Duran per família en un temps en que fins i tot el Sínode de Bisbes es dona un any per estudiar el fet familiar i les seves circumstàncies? Avui hi ha una gama molt variada de situacions. Parelles de divorciats, parelles d’homosexuals, mares solteres amb fills adoptats o no. I un llarg etcètera.

3. Duran explica que la societat té molts problemes socials i econòmics la qual cosa el porta a afirmar que “més enllà del sobiranisme hi ha vida”. Aquest és l’argument típic que molts sobiranistes espanyols, que no renuncien a la seva sobirania, fan servir per desqualificar el sobiranisme català. Duran (1952) hauria de saber, després del molt llarg període de 40 anys que porta en política, que les causes social i nacional catalanes s’impliquen mútuament.

4. La gent com Duran hauria de saber que el sobiranisme català és democràtic i pacífic. El sobiranisme català s’expressa al carrer en les més grans manifestacions dels darrers anys d’arreu del món, s’expressa en les eleccions, en el Parlament i en la gran diada del 9N. Hauria de saber que Catalunya està present al món gràcies al sobiranisme, no gràcies a plataformes com Construïm o terceres vies.

5. Després de presentar Construïm, Duran es mostra davant la càmera de 8TV com un crispat i mal educat Federico Jiménez Losantos. Superb respecte al president Artur Mas. Un Duran que insulta i menysprea a Oriol Junqueras. Supèrbia, insult i menyspreu no són virtuts cristianes. Més enllà de l’humanisme cristià (?) de Duran hi ha vida, humanisme, cristianisme i sobiranisme.

Fotografia de Convergència i Unió

A la xarxa


3 Comentaris


Silveri Garrell

De fet ja es veia venir que Unió i Convergencia haurien de partir peres. En Duran es fidel a les seves conviccions cristianes que els de Convergencia de religiositat res de res. També va dir que si Convergencia vol anar de parella amb Esquerra Republicana en les properes eleccions s'haura de buscar un aliat nou per ocupar el lloc d'Unió, i la cosa te la seva logica. La meva postura es mes propera a'n Duran que no pas a Junqueras i a Mas. El que no entenc es que despres de les declaracions de Duran encara la unió de CiU segueixi, ja es hora de declarar el divorci d'una vegada, no se en que pensen. En quant a la Familia amb majúscula només n'hi ha una que porti fills al mon i es la de mascle i famella, això ho saben fins i tot els animalets mes ferestecs, i si s'han de destinar diners per la Familia cal que sigui als matrimonis que crien fills no als altres grups, perque tots els grups atípics reivindiquen que son "familia" per aconseguir diners de l'Estat, i per res mes, cap grup es posaria a reivindicar que se'l digui "familia" si per això li toques pagar impostos, tots doncs volen cobrar, es questió de butxaca.

Oriol Domingo

El menyspreu televisat de Duran vers Junqueras
és criticable desde les perspectives cristiana i d'ètica política.
La resposta radiofònica de Junqueras a Duran
és de gran elegància política i de sentit cristià.
La sensibilitat expressada per Mas en situacions similars
és semblant a la de Junqueras

Andreu Marfull-Pujadas

"El combat de la fe" Carta de Sant Pau a la comunitat cristiana d'Efes (Efesis 6,7-21)

"La vostra lluita no és pas contra éssers humans, sinó contra els principats, contra les potestats, contra els dirigents universals d'aquest món de tenebra, contra les forces espirituals perverses escampades pels aires"

Ha de ser, doncs, la nostra lluita, un pols vers les potestats? vers en Duran? vers en Mas? vers en Rajoy? vers... una direcció perversa? és aquesta la missió cristiana transcrita al Nou Testament?


Escriu un comentari

* El correu electrònic no serà publicat