11248 Visites      17 Comentaris

L’exclaustrada Forcades perd l’oremus, d’engany en engany

1. La monja exclaustrada Teresa Forcades perd l’oremus, d’engany en engany. El seu monestir de Sant Benet de Montserrat, que estrena abadessa, la jove M. del Mar Albajar Viñas, respira amb més tranquil·litat. Forcades va dir: “No demanaré l’exclaustració fins que Mas hagi convocat les eleccions”. Les eleccions del 27S encara no estan convocades però ella ja està exclaustrada i actua com a tal. Primer engany.

2. Forcades va dir que no és presentaria a les eleccions. Així consta explícitament en el manifest del Procés Constituent: “Cap de les dues persones (Arcadi Oliveres i Teresa Forcades) que presentem aquest manifest no pensem concórrer a les eleccions”. Malgrat tot, ella prescindeix del seu manifest, es presenta a les eleccions i, fins i tot, vol encapçalar la candidatura. Segon engany.

3. Forcades ha estat escollida candidata del Procés Constituent per 366 vots en una assemblea en que han participat 575 afiliats d’un moviment que oficialment te 47.496 adherits . Ser escollit per 366 vots de entre 47.496 és un fracàs i va contra la filosofia de ser escollit des de les bases i no ser fruit de moviments de despatx. Tercer engany.

4. Forcades busca una confluència amb Podemos. Aquest moviment espanyolista té de candidat a Albano Dante Fachin (quin cognom!). La monja exclaustrada diu: “Confio en Albano Dante perquè està d’acord a fer un procés català no subordinat a cap altra voluntat dels catalans”. Però Fachin diu una altra cosa: “Cal foragitar CiU del Govern i iniciar un procés constituent que no tingui com objectiu la independència. Seria un error que des de Catalunya es giri l’esquena a l’enorme onada de canvi que és dona a la resta d’Espanya”. Quart engany.

5. Fachin sosté que “no hi ha cap canvi possible si depèn de CiU, perquè l’única sobirania que defensa és la de l’Ibex-35”. Coincideix amb Forcades: “La independència s’ha de fer sense CiU”. Fachin i Forcades no volen una Catalunya sobirana amb CiU (la força més votada en les recents municipals) ni amb les entitats financeres catalanes perquè prefereixen l'Espanya sobirana una amb PP, Ciudadanos, BBVA, Banc Popular i Banc d’Espanya. Cinquè engany.

6. Forcades ha estat replicada. Lluís Llach: “¿La independència s’ha de fer sense CiU?. Valga’m déu nostre senyor. ¿Els deixem cremant en els inferns neoliberals? Ai déus”. Jofre Llombart: “¿Us imagineu què se li diria a CiU si digués que la independència s’ha de fer sense Forcades”?. Agustí Colomines: “Doncs diguem les coses pel seu nom: la independència l’aconseguirem derrotant Forcades i els altres extremistes”.

A la xarxa


17 Comentaris


Andreu Marfull-Pujadas

Oriol,

Crec que t'equivoques de cap a peus. Així ho penso, perquè escolto a la Teresa Forcades, no al diari Ara ni les veus mediàtiques finançades pels interessos polítics i econòmics dominants.

Ella és més que coherent, aposta per la unió i per una revolta social a sumar amb els vots del 9N. Sí, com ho sents, a sumar als vots del 9N. Vol el mateix que tu vols, i et mostra com aconseguir-ho, amb el suport que ara no té el clam independentista.

Si t'interessa de debò escolta què va dir dissabte passat, 13 de juny. https://www.youtube.com/watch?v=YyGkyrGeLF4&list=PLdjxODz953cMMLBE1YHxTxCw9tESbRyC7

Aquest article no s'ajusta en absolut a la seva voluntat, i de tots els enganys que cites cap és correcte. Tots són un acte rebel i crític basat en un rebuig injustificat.

La Teresa és més que independentista. Vol confluir la simpatia social en un referèndum, cosa que no s'ha fet des de les estructures de govern actuals ni des de l'ANC ni des del catalanisme més burgès. Dir que això és anar contra els interessos independentistes és... fals. Un molt mal diagnòstic alimentat pels que tenen més por.

És més, només amb la suma del pols social la independència serà possible, i per això cal aclarir moltes coses que ara per ara només són bufar coloms.

T'animo a que li vegis el costat bo!!!!

Es pot aconseguir, plegats, i sumant el vot més social.

Oriol

Comentari a Andreu Marfull-Pujadas sobre la monja exclaustrada Teresa Forcades.

Lamento no coincidir amb tu ni amb Forcades.
Ratifico tots els punts del post. Són fets, no opinions o interpretacions.
Em limito a encadenar aquests fets.
Forcades, per exemple, diu: "La independència s'ha de fer sense CiU"
i, en canvi, vol fer la independència amb Podemos que la descarta.

Comparteixo el criteri de Lluís Llach, Jofre Llombart, Agustí Colomines
i d'Artur Mas, imputat per promoure la Catalunya sobirana.

Darrer punt. Convergència acaba de plantejar un ultimatum a la Unió de Duran perquè comparteixi clarament l'objectiu de la independencia.

Cordialment, ens mantenim en contacte
Oriol Domingo

Andreu Marfull-Pujadas

Oriol,
No ens lamentem tant i pensem una mica més amb els valors que han empès la gent al carrer, la gent indignada que vol un compromís que ni CiU ni ERC li han sabut donar. No donen prou confiança.
Jo també lamento moltes coses, però per damunt de tot crec que el gir social és possible i imprescindible. Puc comprendre que molts penseu que cal un cop d'efecte al 27S, però em costa de creure que pensis que dit això hi haurà una DUI i ja està. Això no passarà, però poden passar altres coses, com desobeir l'Estat i convocar, amb totes les conseqüències, un referèndum, després d'obrir un debat amb la societat, que representi els pilars de la majoria, no només el catalanisme i l'antiespanyolisme.
CiU ja ha tingut la seva oportunitat, però ha de ser més humil i obrir l'horitzó per reconèixer que no podrà sola, ni amb ERC.
Reitero la meva aportació. El que cal és donar exemple, unir forces, i apostar per proposar un món millor a la societat catalana. Això sí que ho entendrà la societat catalana, i la societat espanyola, i l'europea, i la mundial. Això sí que és democràcia social.
On és la llista unitària? Que jo sàpiga només la Teresa Forcades la proposa.
On és el referèndum? Una DUI? Oriol: ara hi ha més indecisos.
Estem en una crisi, i no només és culpa del mal repartiment dels impostos a Espanya, és una crisi més àmplia, i és la crisi el que ha tret la gent al carrer. El gir polític estatal envers el model autonòmic, la política anticatalanista, l'extremisme nacionalcatòlic... són l'altre eix, però al seu rerefons hi ha un pols neoliberal estatal, el braç de la tecnocràcia. És a dir, és un tema social (lluita de classes) i un tema nacional (identitat). Capitalisme i catalanisme.
Només amb el segon no s'aconseguirà, Oriol.

Oriol Domingo

A Andreu.
Només em refereixo a un punt del teu comentari.
Dius: "On és la llista unitària? Que jo sàpiga només la Teresa Forcades la proposa"
Però Forcades afirma: "La independència s'ha de fer sense CiU".
Recodo que CiU va ser la força política més votada en les recents eleccions municipals amb 668892 vots.
¡No es pot fer la Catalunya sobirana o independent sense aquests 668892 vots!
¿Quants vots varen treure els seguidors de la monja Forcades a Catalunya?
Cal humilitat, flexibilitat, rigor, experiència, il.lusió, voluntat d'entesa
No s'ha d'excloure a ningú. Ni liberals, ni socialcristians, ni socialdemòcrates, ni ecologistes, ni...
Només sobren els feixistes.
També sobren els iluminats

Kim Dorca

Porto anys i panys treballant per la independencia del país. Darrerament suant esforços amb gent de tota condició social i ideológica. I en aquestes alçades de la pel·lícula ha de venir una monja a dir-me qui pot i qui no pot ser el meu company de lluita?

Em sembla que feies més servei al convent.

Andreu Marfull-Pujadas

Oriol,

Et dóno la raó si realment s'ha dit que la independència s'ha de fer sense CiU. Estic d'acord amb què és un mal lema (n'hi ha de molt millors), sobretot perquè hi ha gent de CiU simpatitzant amb la Teresa Forcades. Catalunya (i CiU) és així!

També et dóno la raó si sents que dins el Procés Constituent hi ha qui parla així, però tots ells representen també una part d'una indignació que mira d'aportar coses.

Però com a tot a la vida hi ha motivacions, coses que es volen dir, que es transmeten amb paraules imprecises (jo mateix m'hi trobo constantment). Per això cal fer més esforços, i unir la humilitat que reclames amb la que jo he reclamat a CiU. Amb això també et dóno la raó.

Jo crec que al fons de tot plegat, darrere dels indignats, hi ha molta gent desarrelada, dins i fora de Barcelona, que només amb una proposta realment social donarà suport i legitimitat a un referèndum ben fet.

Abraçada.

Oriol Domingo

A Andreu.

Una dada més. Teresa Forcades està oberta a Podemos.

Quim Arrufat, de la CUP, avisa que hi ha partits que volen fer bandera del «muerte a Mas».
Explica, en referència velada a Podem: "He estat en reunions on se'ns ha dit:
'Nosaltres a les properes eleccions anirem a explotar l'odi contra Mas,
perquè quan anem a Nou Barris, si parlem de procés constituent, se'ns mira molt estrany'".

Fomentar l'odi i desitjar la mort de qui sigui, encara que sigui d'Artur Mas,
es feixisme.

Andreu Marfull-Pujadas

Oriol,

D'acord amb les teves crítiques.

Només voldria afegir una dada. El Procés Constituent ja va plantejar als seus simpatitzants quin seria el posicionament del grup davant les preguntes del 9N. La resposta fou Sí-Sí.

Ramon Fargas

Totalment d'acord amb l'Oriol. Ho he viscut de primera ma i en directe.
En la meva modesta opinió, aquesta dona no toca de peus a terra

Andreu Marfull-Pujadas

Sr. Fargas i Sr. Domingo,

Hi ha gent que viu connectada a la tecnologia i al debat d'actualitat com qui segueix un campionat de futbol.

Hi ha gent que viu mirant més enllà, que creu en la democràcia social.

No hi haurà DIU, hi haurà referèndum si CiU, ERC i la CUP toquen de peus a terra i són més valents del que han estat fins ara per a convocar-lo degudament, no pas demanant-lo a l'Estat espanyol, com han fet fins ara, per rebre un NO (clar).

Amb una mica de sentit comú d'aquí al 27S parlen una mica més i fan lluir la democràcia social. ERC, CiU i la CUP no són Catalunya.

Oriol Domingo

CiU, ERC i CUP també són Catalunya.
Democráticament són molta Catalunya
Aquests són els vots que varen treure a les recents eleccions municipals

CiU 668892 vots i 346 alcaldies
ERC 510137 vots i 188 alcaldies
CUP 221746 vots i 9 alcaldies

Els partits espanyols PP i Ciudadanos també són Catalunya.
PP ha tret 1 (un) alcalde a tot Catalunya
Ciudadanos no te cap alcalde a tot Catalunya (zero)

Andreu Marfull-Pujadas

Oriol,

Si vols parlem de xifres. Segons dades de: http://www.ccma.cat/324/eleccions-municipals-2015/catalunya/

CiU+ERC+CUP=45% vots

45% x 58.52% = 26,334%

És a dir, un 26,334% de gent que ha votat CiU, ERC i la CUP.

Són part de Catalunya, però no són prous per fer una DIU.

Dídac Gordillo Bel

Una abraçada Andreu. M'alegro de saber de tu, encara que no estigui d'acord amb el que dius.
Jo al començament me l'escoltava amb atenció, i de fet, encara l'escolto amb atenció, però si parla de temes que no són de medecina, no li faig cas.
El procés, si s'ha de fer, ha de ser amb tots, no amb uns si i amb uns altres no, és com dir que uns són bons i els altres roïns, quan hi ha gent bona a tot arreu.
Me reocrda els cristians progres que criticaven descarnadament els cristians més clàssics i tradicionals, i això no és esperit cristià. Doncs el mateix amb la concepció d ela política. Ja ho comentava l'Arrufat, que hi ha gent que vol fer campanya a la contra del President Mas i de Ciu, fent servir la baça anticapitalista, però que no té clar el tema nacional.
Trobo que estava molt bé sense fer el salt a la política en primera línia, que va dir que no faria, ja que això li donava una autoritat, sen-ho ja en temes mèdics i de moral, però anant "por ahi" criticant els oponents, no és molt edificant.
Una abraçada, ia a veure quan ens tornem a trobar i ho comentem més profundament.
Dídac

Goldfinger

Per un moment aquest article m'ha recordat els arguments del ecologistes (pagats per les elèctriques) contra els parcs eòlics.
Però clar, segur que això no és el mateix

Andreu Marfull-Pujadas

Benvolgut Dídac,

Quina alegria saber de tu en aquest canal. Tot el que dius sempre és prudent i encertat.

Sovint, en un món multicanal, es percep la dispersió de debats i concepcions del món com un problema del pròxim, i no es veu que ens afecta a tots. Amb això vull dir que en el fons entre tots fem una realitat complexa, que ens demana una comprensió que no és senzilla.

He entrevistat a bastanta gent, m'he barallat (entre cometes) amb historiadors, he participat activament des de diferents plataformes, he pensat i escrit bastant sobre la causa catalana, penso que conec bastant bé l'àrea metropolitana i el seu tarannà respecte al tema nacional, i, sobretot, crec que hi ha un problema molt greu que es diu immoralitat del poder. El que em motiva és el que entenc l'únic camí possible, i el més indicat, un referèndum. Una DUI és una farsa política, un FAROL, perquè no hi ha suport social per fer-ho. Estic segur que parlant trobaríem molts ponts en comú. Admiro profundament l'Oriol Domingo, n'he après molt, de valor i de la realitat religiosa i nacionalcatòlica d'Espanya, del cristianisme i del catalanisme cristià, però per confiança i apreci només he mirat de dir-li que la Teresa Forcades no és un problema, que s'equivoca de cap a peus al jutjar-la d'aquesta manera.

Dit això, la Teresa Forcades és i ha estat la persona més coherent que he conegut mai.

Fins aviat. M'agradaria molt fer-la petar ben aviat.

Joan

Benvolgut Andreu,

Em sembla que no ho entens.
Dius que s'ha de ser valent i convocar un referendum ben fet sense demanar permis a Madrid. El problema és que això és impossible pel simple fet que el sens de la població el tenen a Madrid i per tant no es pot fer aquets referendum que demanes sense permís de Madrid si es volen garanties democràtiques.

La idea de fer la DUI avui en dia és més realitsta que aconseguir fer un referendum.
I igualment tambè és més realista fer una DUI que creure que es podrà crear una Espanya nova, comptant que veig impossible aconseguir canviar la constitució havent de superar els 2/3 al congrés i al senat i l'aprovació postrior en referendum de tot el poble español.

De debó continus pensant que la DUI és un enganyabobos? O ho és més creure en canviar la contitció Española?

Andreu Marfull-Pujadas

Benvolgut Joan,
L'entenc, però sóc realista, res més. Adjunto de nou les dades indicades abans:
CiU+ERC+CUP=45% vots; 45% x 58.52% de participació = 26,334%
És a dir, un 26,334% de gent que ha votat CiU, ERC i la CUP. Això no és suficient per fer una DUI.
Dit això, per què la CUP, CDC i ERC no tenen com a objectiu un projecte d'Estat consensuat i el referèndum? i l'ANC? Al meu entendre, això demana més consciència social, més consciència col•lectiva, i més valor i fe en la voluntat humana, i CiU, ERC i l'ANC es troben, al meu entendre, lligats al seu propi discurs nacionalista, que gaudeix d'una alta autoritat moral, però és insuficient; sobre la CUP no ho tinc tan clar. Ho és perquè no són majoria social i perquè és un projecte polític a la mida dels interessos personals (i de partit) dels seus membres.


Escriu un comentari

* El correu electrònic no serà publicat