12. set, 2014
  8363 Visites      6 Comentaris

Nova web de política i cristianisme per a creients i agnòstics

El blog personal In saecula saeculorum és converteix al complir sis anys en web ampliada

Benvolguts internautes,

1. El blog In saecula saeculorum (Pels segles dels segles) és alhora una pàgina web a partir d’ara mateix. El primer post es va publicar el 22 de setembre del 2008. Alguns posts no han pogut aparèixer degut a mans censores. Aviat seran publicats.

2. Blog i web van dirigits a les persones interessades en afers cívics, la condició humana i la proposta cristiana. Tracten sobretot de política i cristianisme per a creients i agnòstics. La V del recent 11 de Setembre, per exemple, és un esdeveniment que pot ser analitzat des d’aquestes perspectives.

3. La nova web porta el mateix nom: In saecula saeculorum. Consisteix en un espai i un temps oberts a episodis socials, qüestions humanes diverses i experiències cristianes. Consta de quatre seccions. In saecula saeculorum acull els posts en la línia que es venen publicant des del principi. Debats en xarxa recull tuïts sobre un esdeveniment o una qüestió. 9/N/2014 ofereix textos eclesials sobre els drets de les persones i dels pobles. Calaix de textos presenta llibres, conferències i col.loquis molt recomanables.

4. Blog i web tenen en compte que la condició humana i la vida quotidiana posseeixen una dimensió religiosa amb connexions amb els àmbits cultural, intel•lectual, ideològic, científic, filosòfic, històric, econòmic, polític, mediàtic, artístic, de consciència. El cristianisme s'insereix en aquestes situacions. L'expressió In saecula saeculorum és una fòrmula llatina, mare de llengües germanes i respectables. Saecula te connotació mundana i temporal. Segle. El temps és un factor profundament humà. I periodístic. In saecula saeculorum expressa alguna cosa més, també radicalment humana. Interrogant. Misteri. Eternitat. El cristià dirà: Déu en el món i en la humanitat.

5. Pot accedir-se a la web a través de www.orioldomingo.cat i www.insaeculasaeculorum.cat

6. La participació activa dels internautes és molt desitjable.  Cordialment, Oriol Domingo

Fotografia de Assemblea.cat

A la xarxa


6 Comentaris


Joan Guitart

Bona notícia. Els millors desigs per la nova etapa

Pere Prat

Saltar-se la llei i icomplir juraments.
No fa masses anys que un Cap de Govern havia jurat uns Principios i hi havia una llei, i malgrat la llei i el jurament es va canviar de parer i el que era "atado y bien atado" es va deslligar. De fet la llei vigent es va transgredir i es va iniciar una etapa amb canvi de lleis. Cap problema en no obeir la llei, i haver-la jurat.
Vist ara en perspectiva els problemes de fons van continuar igual, es va donar un berníis, en forma de Constitució, que es podia interpretar segons conveniència, ara es va veient que la conveniència concorda que els Principios antics.
Saltar-se ara un semàfor vermell lliga amb l'exemple històric dels governants de l'estat a on vivim. Aquí el nostres principis són més antics i arrelats en la nostra història de segles.

Kepa

Aúpa Oriol.
Estoy con vosotros y con el legítimo derecho que os asiste a decidir vuestro proyecto como pueblo.
El Ancien Régime se desmorona y, lógicamente, su nobleza y su aristocracia ni lo admite, ni lo ve. Es cuestión de tiempo. Como se ha repetido hasta la saciedad, no estamos ante una época de cambio, sino ante un cambio de época. El mar de la vida es testarudo y una y otra vez golpea contra los rocosos acantilados, pero estos no se dan cuenta que imperceptiblemente la erosión avanza y que llegado un momento aquello que parecía eterno caerá solo.
Acabo de terminar de leer “Descalzo sobre la tierra roja” y Casaldàliga entre otras muchas de sus profundas intuiciones dice que los pueblos del Amazonas le han enseñado a comprender el derecho de todos los pueblos a ser ellos mismos, para desde ahí caminar hacia el encuentro de todos con todos en este planeta.
Solo si nos respetamos está garantizada la convivencia. En caso contrario la discordia y la violencia persistirán hasta que no se haga justicia.
Os deseo todo lo mejor y os envío mi apoyo y mi solidadridad.
Besarkadak (abrazos),

Oriol Domingo

Comentari a Joan Guitart.
In saecula saeculorum vol navegar a les perifèries,
amb el vent en contra o de cara.
Vol estar present
en aquell temps i en aquells espais
on conviuen i dialoguen creients i agnòstics,
on la gent i els pobles
volen ser lliures, solidàris
i sobirans

Oriol Domingo

Comentari a Pere Prat
Primer és la persona, la consciència i el poble
La llei ha d'estar al servei dels drets i de le llibertats
de les persones i dels pobles.
Si no és així, la llei ja no és llei.
Un cristià ho té molt clar.
La llei del dissabte està al servei de l'home,
no l'home al servei de la llei de la dissabte.
I fa riure, o pena, que aquells governants que no respecten
a les persones i als pobles
exigeixin el compliment de les lleis

Oriol Domingo

Comentario a Kepa.
Besarkadak (abrazos).
Compromiso y esperanza laten en tus palabras.
Citas a Pere Casaldàliga.
Defensor de las personas,
sobre todo de los más pobres y marginados.
Defensor de los pueblos oprimidos
de allá y de aquí.
Poeta.
Hombre de fe.
Cristiano.
Eso es, Casaldàliga quiere
ser, sentir, pensar, amar,
perdonar y pedir perdón
segun el espíritu de JesúsEscriu un comentari

* El correu electrònic no serà publicat