7. Nov, 2017
  81184 Visites      65 Comentaris

Un monjo de Poblet resalta la dignitat del president exiliat i la “brutalitat” de l’estat

Els monjos del Valle de los Caidos són o poden ser franquistes. Tristament. Els monjos de l’abadia de Poblet son demòcrates i poden ser republicans. És el cas de fra Lluís Solà que signa un escrit en el seu bloc on agraeix al president de Catalunya, Carles Puigdemont, ara a l’exili, la seva “dignitat” davant la “brutalitat” de l’estat espanyol.

“Gràcies, president Puigdemont” és el títol del text de fra Lluís. És aquest...

               “El dia ja llunyà, el 3 de febrer, en què el president va visitar, privadament, casa nostra, va deixar, crec que en tots els monjos, una bona impressió. Personalment vaig copsar una mirada neta i una gran humilitat. I em vaig quedar amb això, i recordo que em va acompanyar força temps.

               Ara, després de tot el que ha passat, després de la brutalitat de l’Estat espanyol, de l’exercici d’indignitat desbordada i desbordant al qual hem assistit estupefactes, fins i tot per part de les instàncies més altes de l’Estat, ara, després de la proclamació de la República catalana pel nostre Parlament legítim, i havent escoltat darrerament el president de la República a l’exili, tot plegat, la seva figura, emergeix amb altíssima dignitat i em recorda molt la del president Companys.

               S’ha dit que Companys va començar ric en la política i va acabar pobre. Al final del seu camí només li quedava l’alè, i uns peus descalços. I els va oferir per Catalunya, en un gest d’altíssima dignitat que ens honora a tots. El president Puigdemont, semblantment, s’ho ha jugat tot per la nostra República: la seva posició, la seva vida professional, la seva tranquil·litat personal i familiar, sobretot la de la seva esposa i les seves filles de les quals ens parlava amb emoció en la seva visita a Poblet. Amb un gest també d’altíssima dignitat que l’honora, ell i el seu govern, han renunciat a exposar el poble de Catalunya a una altra onada de violència com la que vàrem viure el dia 1 d’octubre.

               Per tot això, gràcies president. Gràcies, perquè heu complert el que vàreu prometre. Gràcies perquè heu fet realitat el nostre somni. Com a català, com a cristià, com a monjo, gràcies president. Rebeu també el meu escalf. A les ombres acollidores del monestir, ara avergonyit per tanta indignitat com hem hagut de presenciar aquests dies, prego per vós, per la vostra família, per tots els vostres col·laboradors, i per la República que ja estimem”.

A la xarxa


65 Comentaris


ANA MARIA

Gràcies fra Lluís pel vostre testimoni que, juntament amb tot el procés, m'está fent retrobar la confiança en els polítics, tot valoritzant termes llargament oblidats, com honestedat, mirada neta, humilitat, i és que realment el president Puigdemont ha marcat un abans i un després en la manera de fer política al nostre païs.

Pep Targa

Gràcies fra Lluís ! Necessitem valoracions com la que feu d'una persona que és el nostre PRESIDENT DEMOCRÂTIC. Desfà aquella frasse tant extesa que diu "tots els políticas són igual". No tinc cap dubte que la violència física de l'Estat hauria estat extrema. Amb l'empresonament dels líders social i polítics del nostre país ens volen "escarmentar" a tots. Peò no ho aconsseguiran.

Camil.la Roca Rifà

Gràcies Lluís per escriure tan encertadament al nostre president, les paraules de consol i agraïment que tan m'agradaria saber dir-li i no ho sé fer però que les sento com vos. Gràcies!

Ventura

Molt be Lluís

Roser Dejuan

Gràcies per les vostres paraules

Àngels

Gràcies pel comentari. Hi estic totalment d'acord

Montserrat

Moltes gràcies fra Lluis pel seu reconfortable missatge. Tant de bó n'hi haguessin més d'aquet caire que ens aporta serenitat i llum. Ens fan molta falta per neutralitzar tanta negativitat.

Esteve Garrell

Moltes gràcies Lluís per les teves paraules, estic segur que surten del cor. Necessitem saber que tenim bons companys de viatge.

josep. maria

Gràcies fra Lluís pel vostre escrit de valoració I suport al nostre President. Estem totalment d'acord.
Com a cristians preguem pels que van al davant I ens animen a no decaure. Pel President I polítics a l'exili, pels polítics empresonats per una causa noble I justa
Pels Jordis.
En aquests moments també toca dir "Pare, perdona'ls, no saben el que fan". ...O, sí..
No hem de defallir
Hem d'estar units, serens, pero amb molt d'ànim I força
Només així aconseguirem veure la nostra terra Catalunya, en llibertat

Anton Casanelles i Moix

Moltes gràcies Lluís.
És el nostre únic President.
Per moltes eleccions i històries que hi hagi, ell ha de tornar com a President i com més aviat millor; no en volem cap d'altre; ell i els seus consellers que ell va designar.

Marta Bayo Badia

Que bonica i emotiva aquesta carta
El President se la mereix. Segur que rebrà el cònsol que la missiva desprèn. Gràcies a Fra Lluís. Aprofito per transmetre el meu respecte i la meva admiració al nostre President, Carles Puigdemont. Molts ànims! Som molts i moltes els que tenen. Visca Catalunya lliure!!!

Eva Araujo

Parlo molt malament el catalá..perdoneu
Yo también he visto esa mirada.
Amo esta tierra y a sus gentes sanas.

Maria Angels

Gràcies per aquestes paraules que molts no sabem com dir-les però em les que estem totalment d'acord.
Per mi el president és com un fill meu molt estimat.

Joan Vinyeta Punti

Gràcies Lluis, les teves paraules d'agraiment al President Puigdemont m'han arribat a la parroquia de st Binifaz a Nuremberg i m'han conmogut perque expressen molt profundament els meus sentiments d'agraiment per tot el que el nostre President ha dut a terme des de l'inici de la seva Presidencia fins avui. Com a catala, cristia i prevere gracies President, gracies Lluis amb una abraçada des d'Alemanya. Visca la Republica Catalana!

Joan Vinyeta Punti

Gràcies Lluis des de st Bonifaz, Nuremberg. Com a catala, cristia i prevere: gracies President Puigdemont de tot cor per la serenor, forma intel.ligent i pacifica i democràtica d'actuar amb el rerefons d'un estat opressor i violent, que conreua la mentida com a forma habitual de fer politica i practica la corrupcio. Gracies pel vostre exemple President!

Josep Huguet Monné

Fra Lluís moltes gràcies per les teves paraules savies i serenes. El president i tot el poble us les agraïm.

Enric cortes

Enric Cortes
Gràcies pel missatge que ens bé des de Poblet. Perquè és cristià i sap veure l' interior de els persianes... Crec que mai no podem exigir als altres allò que no podem fer nosaltres. Ni als polítics. Ningú no pot fer mai coses perfectes. N' hi ha prou d'intentar fer-les bé. ..i posar-hi la vida. És el que ha fet el President. Gràcies a Déu i a ell.

Elisenda

Gràcies fra Lluis Solà per les seves paraules !!
Hi estem del tot d'acord !!

Lluïsa Vila

Gràcies, per el supor del vostre comentari
És.mes os demanaria que per mitjà dels nostres cpanars 2 cops al dia, podria ser l hora del Àngelus tots els campanars ens recordessin què tenim empresonats al nostre govern.. la força de la unió
Ens farà lliures!! la

Trinidad

Bon dia...estic pasan us mals moment!!Cartes com les del fra.Lluis ens ajuden i ens animem a creure amb el que diu del nostre president ..gracies .visca Catalunya.

Josep Maria Dresaire i Montasell

P. Lluís: Es esperançador veure actituts com la vostra, com la majoria de l'Església catalana, enfront de l'espanyola, tant franquista encara, malgrat haver passat més de 40 anys de la mort del dictador.

Joan

Gràcies fra Lluís per aquestes paraules

Núria Feliu Michavila

Moltes gràcies pel vostre missatge. En aquests moments tant difícils fan molta falta persones com vostè que ens donin ànims per seguir endavant. Puigdemont és el nostre President. Visca la República de Catalunya.

Mn. Josep Maria DP

Gràcies fra Lluís, el vostre comentari és per a tots els catalans un missatge d'esperança i de fe en el nostre govern empresonat i exiliat. A tots ells i a llurs famílies seguim tenint-los presents en la pregària.

Jordi Castanyer Bachs

Gràcies, Lluís. Comparteixo plenament les teves ratlles. Una abraçada ben fraterna des de Montserrat, ara des del Miracle.

Xavier Martín i Arruabarrena

Moltes gràcies Fra Lluís... un testimoni que honora els nostres bons polítics!

Rosa

Gràcies per aquestes paraules adreçades al nostre president Puigdemont.
Totalment d'acord

Rosa PIracés

Estem molts en el camí. Vinga endevant.

Rosa cot

Gracies fra Lluis,pasi el que pasi les vostres paraules hem donen confort.tant debo un dia poguem ser lliures

HECTOR FORCADELL LOPEZ

Moltes gracies per tant belles paraules,a la propera visita a Poblet intentare a veure si puc tenir una xerrada amb vos.Soc el pare d'en Pol Forcadell Estrem que es a l'hostatgeria.Jo no conec personalment al president Puigdemont,peró comparteixo la vostra opinió de que és un ser amb la mirada neta i que és un politic amb paraula.De nou gracies fra Lluis.VISCA CATALUNYA!

Rosa Maria

Moltes gràcies Fra Lluis,

Per compartir les vostres reflexions sobre el nostre MHP Carles Puigdemon. Ens ha donat i segueix donant-nos una lliço de coherencia, de dignitat, de compromis, de generositat. Per tot això li estic profundament agraïda. Em mereix la màxima confiança i tindrà tot el meu suport, encara que petit, juntament amb milers d'altres suports. Endavant

Glòria

GRÀCIES..!!!!

Aurora Viñes

Moltes gràcies fra Lluís.Tot i que la majoria de catalans estem convençuts, que ja tenim la república, ens falta de tant en tant paraules i afirmacions com les d'aquesta bona persona fra Lluís, cap al nostre president Puigdemont que per mi no n'hi ha d'altre en el nostre govern.No podem defallir i donar-li tot el nostre suport per agrair-li tot el que està passant per voler donar-nos el que li vam demanar, l'Independència o la República. Força President, sempre estarem amb tu, nosaltres no et fallarem .Visca Catalunya Llíure.

Nuri Prat

Gracies per la carta , totalment d, acord ,el nostre president s'ho mereix,. Visca Catalunya!!!!!!!!!

Francesc Jove

Ens fan falta molts més com a vos tot aniria .millor Gràcies

Josep Maria Tuset

A vós, Fra Lluís el meu agraïment, com el de tants i tants d'altr@s, necessitats d'uns moments a redós de la pau i la serenor que es destil·len de les vostres paraules, però també de la fermesa i convicció que en aquests moments ens han d'esperonar i animar a seguir el nostre camí vers la nostra autèntica fita, la llibertat i la república.
A Vós MHP, el meu agraïment pel vostre coratge, visió i missió. Ni in pas enrere. Visca Catalunya!!!

Ramona Regué i Abel Bartolomé

Fra Lluís, en el vostre mar de silenci que compartim, el nostre President i tants lluitadors anònims, hi trobaran l'energia i la inspiració per tirar endavant.

Joan

Gràcies Fra Lluis, totalmente d'acord amb Vos. MHP President "Endavant". Visca Catalunya Lliure.

Josefina Perich Solsona

Gracies per tot el que expliqueo del nostre Presudent Puigdempnt, un saludo

lluis c. busquets campdelacreu

Gracies fra Lluis comentaris com el seu fan molt be en aquests moments. Continuarem fins el final.

Maria Montlleó Llauradó

Moltes gràcies, fra Lluís. Les vostres paraules ens reconforten i el nostre president se les mereix.

Josep Jubany i Itxart

Gràcies fra. Lluis per expresar tot el que molts catalans sentim dins
nostre.
Ens sentim impotens vers aquesta injusticia i corrupció que governa l'estat espanyol, pero ens sentim forts per fer escalf a tots aquells a qui votarem per dirigir la nostra República Catalana.
Una forta abraçada a tots élls, president Puigdemont, conselles exiliats i empresonats i els dos Jordis.

Anna

Gràcies Fra Lluís pel seu reconeixement al President Carles Puigdemont. Entre tant odi i tantes mentides s'agraiexes les seves paraules que ajuden a confiar en persones que donen sentit al ser humà, jo estic a mort amb el nostre legítim President fins al final.

Anna

Gràcies Fra Lluís pel seu reconeixement al President Carles Puigdemont. Entre tant odi i tantes mentides s'agraiexes les seves paraules que ajuden a confiar en persones que donen sentit al ser humà, jo estic a mort amb el nostre legítim President fins al final.

Anna

Excelent misatge Fra Lluís tots pensem con voste, es un gran president.

Parejunky

Gràcies!

Anna Ruiz Mestres

Gràcies Fra Lluís,
totes estem amb el president i valorem l'alta dignitat i el respecte que ha tingut vers el seu poble. Només l'ha aturat la violència per protegir-nos. La resta ha estat complir totes les promeses electorals. Sorprenent oi?
Només afegir que lamento que no anem tots sota el paraigua de la llista del president, lamento que la defensa de la poltrona ens hagi fet perdre la unitat.
Voldria el retorn del president i dels consellers exiliats i la llibertat de tots els presos polítics.
Seguirem "Donec Perfectiam".

Jordi Mariné

Gràcies, totalment d'acord, gràcies!

Núria Solà

Fra. Lluís. Estic totalment d'acord amb vostè

Joan

Gràcies Fra Lluís. Molts i molts milers de catalans pensem com vostè. Déu guarde al nostre President.

Bernat

No només enaltiu i ben merescudament al nostro President, sino que enaltiu Poblet, que tan delicadament ha estat sempre devora Catalunya.
Som de Mallorca, i admir l'immensitat de catalans que es mullen per la República Catalana.
Gràcies P. Lluis.

Bernat

Enaltiu al President amb aquest escrit. I a la vegada a Poblet. I és ben cert el que deis.
Som de Mallorca i estic ansiant la República Catalana. Són admirables les multituts de catalanes i catalans que estan fent el que fan i com ho fan per arribar a conseguir l'independència i sortir com més
prest millor de l'Estat.
Gràcies P. Lluís, gràcies President i tot el govern que estau a presò i a l'exili. I coratge als Jordis, que vos arribarà la llibertat.!

Araceli Perelló

Andavant,per dignitat

Mon Catà

Fra Lluís moltes gràcies!!
Estem passant uns dies difícils i les seves paraules vers el nostre President m,han emocionat i reconfortat, perquè talment crec que és així.

Araceli Capdevila Zarzoso

Moltes gràcies, x el seu reconeixement a el nostre president Carles Puigdemont, s'ho mereix x haver escoltat i respectat els ciutadans de Catalunya

JORDI COMPTE GROGUES

Algù, salva l'esglesia de CRIST.
si no fos per aquestes veus, no dena masses testimoniatges. Crec.

merce taña

gracies per testimonia amb les seves paraules el que ami amb trasmet el nostre president.confiansa i molta comprensio.es trist que el gobern de l'estat no axi estat capas de axarsi la democracia que el nostre president dibulga.

M.Teresa

Gracies fra Lluis per la serenor i per ajudar a posar les coses en el seu degut lloc.Ens doneu coratge i esperanza.

Rosa Maria

Gràcias fra Lluís. Les teves paraules arriben al cor. Expresen el sentiment de molta gent que estem vivint aquets moments tan angoixants.

Sal

Escritos como los de este religioso demuestran, por enésima vez, que la Iglesia Católica, en este caso la catalana, continúa siendo la peor enemiga de las libertades civiles e individuales. De ello no cabe dudar.

Sal

Cómo puedo pretender que una web ultranacionalista-católica publique un comentario crítico????? Están por el amor, la verdad y la libertad de expresión. Hipócritas!!!!!

alfons de santes creus

Moltes gràcies pel vostre escrit fra Lluís; com diuen els castellans: "Lo cortés no quita lo valiente"

Josep Ma Vila

És molt d'agrair que unes paraules tant assenyades i tranquiles resonin en aquests moments difícils de la nostra història present. Moltes gràcies

Quim de Reus

No soc catolic fra Lluis.
A la vista i escoltats alguns purpurats o fatuas, aclareix la meva llunyania de cualsevol religio.

Pero el teu testimoni fa que no pugui renegar de tot.

Se que la teva humanitat permetra que em consideri un petit deixeble de un Democrata com vos.

Salut.

I......GRACIES.

Mercè

Paraules molt acertades,Fray Lluís.Gracies


Escriu un comentari

* El correu electrònic no serà publicat