9. Oct, 2014
  6941 Visites      0 Comentaris

Ultra esquerra i ultra catolicisme contra la Catalunya sobirana

Ultres de l’esquerra extraparlamentària i ultres eclesiàstics coincideixen en oposar-se a que les urnes del 9/N/2014 i estan contra la Catalunya sobirana.

Aquesta coincidència sintonitza amb la frase "Antes una España roja que una España rota" de José Calvo Sotelo (1893-1936). Calvo Sotelo fou ministre amb el dictador Miguel Primo de Rivera i fundador del Bloque Nacional, d’extrema dreta . Aquest polític era, ¡pobre i estimada Galicia!, gallec com Francisco Franco, Manuel Fraga i Mariano Rajoy.

Aquesta esquerra extraparlamentària ha fet públic el manifest “Per la unitat del poble treballador. Decidim no a la independència!”. Els signants, en una barreja de tronades polítiques lerrouxista i de marxisme soviètic, s’erigeixen, prescindint de les urnes, en portaveus de la classe treballadora, defensors de la sobirania espanyola i opositors a la sobirania del poble català. Entre els signants figuren comunistes d’una altra època com Paco Frutos y Lidia Falcón i comediants com Ramon Fontseré de la saga d’Albert Boadella.

Aquest grup, des d’una militància atea i de “menjacapellans”, sacralitza la unitat espanyola de manera que coincideix amb declaracions de la Conferencia Episcopal Espanyola quan estava liderada pels ultracatòlics Antonio Maria Rouco i Antonio Cañizares. Com aquella declaració polèmica que establia que “la unidad de España es un bien moral”. Darrerament, però, sembla que, un cop Rouco ja no presideix l’episcopat espanyol, els bisbes moderen la seva postura. La impressió és que els bisbes espanyols s’apropen a la postura de l’episcopat català que afirma que tota opció política, inclosa el sobiranisme català, es legitima si es promou per les vies pacífica i democràtica com succeeix a Catalunya

En tot cas, que hi ha hagi gent i grups que facin campanya amb motiu del referèndum o consulta del 9N2014 és una bona noticia, tant si es pel “no” com si pel “sí”. Benvinguts sigui el debat, benvinguda siguin les urnes.

Article publicat a www.tribuna.cat

A la xarxa


0 ComentarisEscriu un comentari

* El correu electrònic no serà publicat