30. Jul, 2015
  4580 Visites      0 Comentaris

Sant Sobirà: "Mai serè rei imposat a cop de multes"

          Sant Sobirà figurarà en el santoral català. Serà aviat si el carrer, el vot, la voluntat i la força de la raó del poble s'imposa a la força bruta. Les cròniques relaten que aquest home bo rebutjà ser rei del poble. La bona gent del poble és tant normal i tant èpica que vol ser lliure, solidària i sobirana com tots els altres pobles civilitzats del món

          Aquest poble practica jocs diversos. Un és considerat el joc rei. Així és anomenat per ser popular en el bon sentit de la paraula, no per ser reial. Uns conciutadans xuten una pilota. Altres s´ho miren i onegen banderes grogues amb quatre barres vermelles i un estel tan bell com les estrelles del cel. Són les estelades. Aquests milers de conciutadans també xiulen si no els hi agrada alguna incidència. Xiulades pacífiques i festives, fruit de la llibertat d'expressió. Llibertat aconseguida després d'anys i anys d'evolució humana superant entrebancs primoriveristes, franquistes i de tribunals constitucionals de mentalitat arcaica, sectària i espanyolista. Guardians del desordre establert no toleren estelades, ni xiulades, ni llibertats, ni reivindicacions pacífiques, ni urnes. Ni la sobirania dels altres pobles.

          ¿I Sant Sobirà? Deixa dit i escrit: "Mai serè rei imposat a cop de multes, querelles, sentències, injustícies, mentides, imposicions i altres garrotades". Bon cop de falç!

          Aquest relat, com un compte d'estiu de l'any del Senyor 2015, es guarda a l'Arxiu Secret del Vaticà, a l'Arxiu Nacional de Catalunya, a les biblioteques de l'abadia de Montserrat i del Monestir de Poblet. El document podrà ser consultat a partir del proper 27 de setembre. El manuscrit revela un secret. Diuen que diu que sant Sobirà és sant i no és rei perquè l'únic sobirà és el poble. El poble català. 

          (Article publicat a www.tribunacatalana.cat)

A la xarxa


0 ComentarisEscriu un comentari

* El correu electrònic no serà publicat