6. Sep, 2015
  3933 Visites      0 Comentaris

(L'AVANTGUARDA). La Vanguardia del NO

1. L’Avantguarda és una nova secció de la web insaeculasaeculorum.cat. Comença la seva singladura a la matinada del 6 setembre del 2015 en ple procés sobiranista. Pretén oferir una visió informativa i d’opinió diferent de La Vanguardia. Intentarà ser fidel al projecte d’insaeculasaeculorum.cat. “Temps i espais oberts / a episodis cívics / qüestions diverses / de la condició humana / i d’experiència cristiana”. Manté un compromís i una convicció. Catalunya tindrà una relació amb Espanya, Europa i tots els pobles del món que serà més lliure i més solidària si Catalunya és sobirana, tant com ho són les nacions sobiranes.

2. L’Avantguarda neix després d’un comentari de Màrius Carol, director de La Vanguardia, sobre la carta “A los catalanes” de Felipe González publicada a El País comparant el sobiranisme català amb “l’aventura alemanya o italiana dels anys trenta”. Carol escriu sobre la reacció a l’epístola de Felipe: “Els intel·lectuals orgànics del sobiranisme van ser implacables, però els no tan intel·lectuals, ni tan orgànics, ni tan sobiranistes, es van sentir igualment molestos amb l’al·lusió”.

3. ¿Qui son els no tan intel·lectuals, ni tan orgànics ni tan sobiranistes”. Potser són el mínim de les 17 signatures, 17, que escriuen a La Vanguardia a favor del sobiranisme espanyol i en contra del sobiranisme català. Legítim és que ho facin. Legítim és que els lectors en siguin conscients i es jugui amb les cartes sobre la taula. No es revela cap secret. La Vanguardia del NO està formada per uns noms públics i notoris. Màrius Carol, Enric Juliana, Llàtzer Moix, Joaquín Luna, Sergio Vila-Sanjuán, Antoni Puigverd, Albert Gimeno, Gregorio Moran, José Antonio Zarzalejos, J.J. López Burniol, Francesc Granell, Lluís Foix, Laura Freixa, Arturo San Agustín, Fernando Onega, Miguel Angel Aguilar, Sergi Pàmies.

A la xarxa


0 ComentarisEscriu un comentari

* El correu electrònic no serà publicat