6. nov, 2014
  4924 Visites      0 Comentaris

El bisbe Novell torna a defensar l’autodeterminació

     Grups cristians estan mobilitzats pel 9N, des del bisbe de Solsona, Xavier Novell, fins el col•lectiu “Cristians per la independència”.

     El bisbe Novell dedica la glossa dominical del 9 de novembre a explicar una altra vegada la postura de l’Església davant l’autodeterminació. Recorda la postura dels bisbes de Catalunya sobre els deures cívics i democràtics, expressada també en la seva última reunió.

     Xavier Novell lamenta la postura del Govern espanyol i del Tribunal Constitucional perquè “estic convençut que, a la llum de la Doctrina Social de l’Església, Catalunya té dret a l'autodeterminació”. Explica que allò que demanen els bisbes (“diàleg i entesa entre totes les parts interessades a fi d’assolir solucions justes i estables, que fomentin la solidaritat i la fraternitat”) només és possible després d’una consulta a la ciutadania”. Afegeix que respecta als qui pensen que s’ha d’impedir la consulta, però replica: “Em temo que aquesta posició no aporta cap solució sinó que agreuja el problema” .

     El bisbe Xavier Novell conclou la seva glossa amb una oració: “Que, amb la prudència dels governants i l’honradesa dels ciutadans, es mantingui ferma la concòrdia i la justícia, i que tinguem un progrés constant en la pau”.

     Per la seva banda, “Cristians per a independència” han intensificat la seva mobilització pel 9N i han incrementat la seva presència en les xarxes socials. Aquest col•lectiu deixa clar que un cristià pot optar per qualsevol opció política (el sobiranisme espanyol o el sobiranisme català) sempre que sigui per les vies democràtica i pacífica. “Cristians per la independència” opten pel sobiranisme català. Ho fan amb llibertat, legítimament i en consciència faci el que faci el Govern PP amb el suport del PSOE en un estat espanyol en que a la pràctica no hi ha divisió de poders. Aquets cristians troben suport en la Doctrina Social de l’Església i altres documents eclesials. Joan Pau II sintetitza amb aquestes paraules: “La pau es fonamenta no tan sols en el respecte dels drets de l’home, sinó també en el respecte dels drets dels pobles, en particular el dret a la independència” .
     Les aportacions doctrinals i les actuacions de “Cristians per la independència” consten al blogs www.cristians.cat i www.grupsantjordi.blogspot.com.es/

(Article publicat a www.tribuna.cat)

A la xarxa


0 ComentarisEscriu un comentari

* El correu electrònic no serà publicat