7. nov, 2014
  6382 Visites      0 Comentaris

El Govern espanyol no s'atreveix a tancar els temples a la ciutadania

Rajoy maniobra perquè no obrin les escoles el 9N però les esglésies tenen les portes obertes per acollir als demòcrates

1. Els temples estan oberts als ciutadans demòcrates i pacífics que no puguin exercir els seus drets a causa de les imposicions del govern autoritari espanyol. Els temples estan també oberts en la dat clau i significativa del 9/N/2014

2. El Govern Rajoy, amb el suport dels partits espanyolistes com el PSOE, ha fet tot el possible per tancar els centres escolars amb l’objectiu d’impedir que els ciutadans de Catalunya puguin exercir amb llibertat els seus drets democràtics de manifestar-se, expressar-se i votar. Però si els centres escolars quedessin tancats, els temples sempre estaran oberts.

3. Els temples de les Esglésies cristianes, i de la catòlica com confessió majoritària, foren refugi de la gent que lluitava a la clandestinitat contra la dictadura franquista. Partits, sindicats i entitats diverses es reunien en llocs com l’abadia de Montserrat, els Caputxins de Sarrià (veure foto), les parròquies de Sant Medir i Sant Agustí. En els seus locals es constituïren Convergència Democràtica, Comissions Obreres, Sindicat Democràtic d’Estudiants de la Universitat de Barcelona, Assemblea de Catalunya. Es feren trobades contra les tortures i contra les penes de mort signades pel dictador Francisco Franco i els seus còmplices.

4. Ara, novembre del 2014, l’Església no tanca les portes dels seus temples als qui son perseguits per la seva actuació a favor dels drets de les persones i dels pobles.

5. Els bisbes catalans es pronunciaren el passat 3 d’octubre sobre el moment actual. El seu comunicat deia: “Els cristians del nostre país ens reconeixem i ens refermem en la tradició ininterrompuda de fidelitat a la llengua, a la cultura i a les institucions pròpies de Catalunya (...) En aquest moment històric volem recordar la importància dels drets de les persones i dels pobles (...) Aquestes llibertats són absolutament essencials per a una societat democràtica moderna i cal vetllar per tal que no siguin limitades ni a Catalunya, ni a l’Estat espanyol ni en el context europeu (...) Constatem la realitat nacional de Catalunya, amb més de mil anys d’història, i demanem que se li apliqui la doctrina del magisteri eclesial sobre nacionalitats i minories nacionals (...) Defensem la legitimitat moral de totes les opcions polítiques que es basin en el respecte de la dignitat inalienable de les persones i dels pobles”.

A la xarxa


0 ComentarisEscriu un comentari

* El correu electrònic no serà publicat