3. Sep, 2015
  2593 Visites      2 Comentaris

El cardenal Cañizares a favor de la unitat espanyola i contra l'Església catòlica

          El cardenal arquebisbe Antonio Cañizares torna a manifestar-se a favor de la unitat d'Espanya i en contra de l'Església catòlica. Cañizares ho ha fet ara en l'apertura de curs en la Universitat Catòlica "San Vicente màrtir".

          Cañizares repeteix la seva crida obsessiva "a favor de la unidad en esta España nuestra, que està a punto de romperse".

          Antonio Cañizares està en contra de la Doctrina Social de l'Església catòlica que defensa els drets de les persones i dels pobles, entre els quals figura el dret d'autodeterminació i que sosté que "en un règim democràtic, cada ciutadà ha de poder manifestar les pròpies conviccions".

          El cardenal també està en contra de l'episcopat català que sosté en els seus documents que el sobiranisme és una opció legítima: "Com a pastors de l'Església no ens correspon a nosaltres optar per una determinada proposta a aquests reptes nous, però defensem la legitimitat moral de totes les opcions polítiques que es basin en el respecte de la dignitat inalienable de les persones i dels pobles".

          Així, Cañizares també contradiria diverses declaracions fetes pel Papa Francesc durant el seu recent viatge a Equador, Bolívia i Paraguai, pobles independitzats d'Espanya. El Sant Pare afirma: "Recordem el bicentenari d'aquell crit d'independència d'Hispanoamèrica. Va ser un crit nascut de la consciència de la manca de llibertats, de ser espremuts, saquejats (...) Els pobles del món volen ser artífex del seu propi destí (...) Cap poder fàctic o constituït té dret a privar els països pobres del ple exercici de la seva sobirania (...) La pau es fonamenta no només en el respecte dels drets de l'home, sinó també en els drets dels pobles particularment el dret de la independència (...) L'Església catòlica va tenir molt a veure en el procés de la independència nacional argentina".

          Una petició a Antonio Cañizares. Treguis la sotana quan fa de polític i vesteixis com José Maria Aznar, Jorge Fernández Diaz, Felipe González, Miquel Iceta. Si fa de bisbe, ¿per què no es vesteix com Pere Casaldàliga de manera similar a com vestia Jesús de Natzaret?

          (Article publicat a www.tribunacatalana.cat)

A la xarxa


2 Comentaris


Teresa J.

" Una petició a Antonio Cañizares. Treguis la sotana quan fa de polític i vesteixis com José Maria Aznar, Jorge Fernández Diaz, Felipe González, Miquel Iceta. Si fa de bisbe, ¿per què no es vesteix com Pere Casaldàliga de manera similar a com vestia Jesús de Natzaret"Totalment d'acord amb vostè, però ¿no seria això també aplicable a Vives i els altres bisbes i capellans de Catalunya? O és que uns si i altres no segons ens convingui?

Oriol Domingo

Comentari a Teresa J

Hi ha una diferència substancial entre la postura del cardenal Antonio Cañizares i l'episcopat català.

El cardenal Cañizares sosté que la unitat d'Espanya és un bé moral, de manera que els qui no l'accepten són uns inmorals.

L'episcopat català sosté que totes les opcions polítiques són legìtimes si es propugnen de manera pacífica. Tan legítim es defensar la unitat d'Espanya com la sobirania de Catalunya.

La Doctrina Social de l'Església catòlica promou i defensa els drets de les persones i dels pobles, que inclou l'autoderminació. I Catalunya és un poble


Escriu un comentari

* El correu electrònic no serà publicat