30. Oct, 2014
  5449 Visites      0 Comentaris

El bisbe Pardo demana no ser aliens al procés català

     El bisbe de Girona, Francesc Pardo, s’ha referit a la participació dels cristians en la vida associativa i pública, amb menció especia al procés sobiranista català.

     Citant al Consell Pastoral Diocesà de la diòcesi de Girona, el bisbe Pardo afirma: “Demanem als cristians que no restin aliens al procés que viu el poble català i que, amb esperit democràtic i pacífic, escullin amb tranquil•litat de consciència aquella opció que creguin millor per al bé de Catalunya. I que segueixin participant positivament i activament en la vida pública”.
     Aquestes paraules figuren en l’homilia que el bisbe va pronunciar amb motiu de la celebració solemne, cívica i eclesial del patró de Girona, sant Narcís.
     Les paraules de Pardo tenen fort contingut social. En aquest sentit es va referir a “les greus qüestions socials i polítiques que planen sobre el nostre poble, i que van des de la urgència de respondre a les necessitats de les persones fins a les conseqüències de decisions polítiques que són motiu de preocupació, reflexió, de compromís i d’esperança”.
     El bisbe gironí fa una crida a la política entesa com preocupació pel bé comú. Va comentar: “Com diu el papa Francesc, la política, tan denigrada, és una altíssima vocació, és una de les formes més precioses de la caritat, perquè busca el bé comú. Demano a Deu que creixi el nombre de polítics capaços d’entrar en un autèntic diàleg que s’orienti eficaçment a guarir les arrels profundes i no l’aparença dels mals del nostre món. També li demano polítics que actuïn sempre amb la finalitat de resoldre els problemes de la majoria de ciutadans, i no en el seu propi interès i els del seu grup”.

(Article publicat a www.tribuna.cat)

A la xarxa


0 ComentarisEscriu un comentari

* El correu electrònic no serà publicat