6. Sep, 2015
  3829 Visites      0 Comentaris

(L’AVANTGUARDA). Zarzalejos menysprea el sobiranisme... si es català

 1. Una de les estrelles dominicals de La Vanguardia es el cronista José Antonio Zarzalejos, de saga franquista. Menysprea Catalunya fins el punt d’escriure amb mentalitat colonialista espanyola que “a Catalunya es dirimeix el dia 27 la sort electoral del PP a les generals”. Com altres cronistes unionistes d’allà i d’aquí, Zarzalejos és un sobiranista, sobiranista que defensa l’Espanya sobirana, però que ataca tant com pot que Catalunya sigui sobirana. Treu el fantasma de la ruptura. No vol entendre que Catalunya tindrà amb Espanya, Europa i tots els pobles una relació més lliure i més solidària si Catalunya és tan sobirana com ho son els pobles sobirans del món. Zarzalejos tampoc diu que Mariano Rajoy ha internacionalitzat el procés sobiranista català gràcies a les seves converses amb Angela Merkel i David Cameron.

2. Enric Juliana dedica una altra crònica amable a Felipe, “Els reflexos de Felipe González”. Si el director adjunt de La Vanguardia hagués tingut reflexos hauria pogut recordar a l’ex president espanyol sobre el nazisme i feixisme unes dades històriques incontrovertibles. Tres presidents de la Generalitat foren exiliats a causa del feixisme de l’Espanya de González. Lluís Companys, que a més fou afusellat pel franquisme, Josep Irla i Josep Tarradellas. El director adjunt Juliana també presenta a Felipe com un home terrenal i oceànic. Què bonic! Hagués estat millor qualificar-lo com home de les clavegueres de l’estat, tot recordant el cas dels Gal. Però ara no toca.

3. El politòleg Llàtzer Moix insisteix en la seva obsessió contra Junts pel SI en la seva crònica “Famosos en l’arena política”. Un dels que rep en aquesta ocasió és, segons ell, la feminista radical i xafardera cridanera, Karmele Marchante. El que no diu és que els moderats unionistes de Madrid li diuen a Karmele que es una “puta catalana”. Es millor ser puta com Marchante que politòleg com Moix.

4. Màrius Carol recalca en el seu bitllet que Felipe González ha declarat a La Vanguardia que està a favor d’una reforma que reconegui Catalunya com a nació. Però el director del diari dels Godó no recalca ni tant sols diu que una nació te dret a la sobirania o no és nació.

A la xarxa


0 ComentarisEscriu un comentari

* El correu electrònic no serà publicat